«Συνεχίζονται με τον ίδιο ρυθμό όλες οι δράσεις διαχείρισης και αποκατάστασης των δυσμενών περιπτώσεων από ακραία και πρωτόγνωρα πλημμυρικά φαινόμενα, που έπληξαν τη Θεσσαλία» επεσήμανε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, στη Λάρισα, τονίζοντας πως «σήμερα πραγματοποιείται η δεύτερη καταβολή της πρώτης αρωγής, εντός της τρέχουσας εβδομάδας, μέσα από την πλατφόρμα agori.gov.gr»

«Συγκεκριμένα, η σημερινή καταβολή αφορά 575 δικαιούχους, συνολικού ύψους 2.500.000 ευρώ» είπε.

«Έτσι, αυτή την εβδομάδα έχουν καταβληθεί αθροιστικά 11,1 εκατομμύρια ευρώ και στο σύνολο μέχρι τώρα έχουν καταβληθεί 36,7 εκατομμύρια ευρώ σε 6.648 δικαιούχους.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι άρχισε η καταβολή της πρώτης αρωγής, σε συνέχεια των στοιχείων που λάβαμε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, και σε επιχειρήσεις. Από τη σημερινή καταβολή ένα ποσό 558.000 ευρώ αντιστοιχεί σε 173 επιχειρήσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ειδικότερα της Π.Ε. Τρικάλων, όπου είναι και η έδρα της συντριπτικής πλειοψηφίας των περιπτώσεων που έχουμε για τη σημερινή καταβολή.

Συνεπώς, ανάλογα με τη ροή των στοιχείων από την Περιφέρεια, θα προχωρήσει και η καταβολή της πρώτης αρωγής προς τις επιχειρήσεις» συμπλήρωσε.

Μέχρι χθες, όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός, οι αιτήσεις για τις πληττόμενες επιχειρήσεις ανέρχονταν στις 5.524, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 3.883 αυτοψίες από τις Επιτροπές Κρατικής Αρωγής. Συνολικά, στην πλατφόρμα της αρωγής έχουν καταβληθεί 30.090 οριστικοποιημένες αιτήσεις, ενώ 4.721 είναι οι προσωρινές.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

«Αντίστοιχα στοιχεία αναμένονται από τον ΕΛΓΑ, ώστε την επόμενη εβδομάδα να ξεκινήσουν οι καταβολές της πρώτης αρωγής προς τις κτηνοτροφικές μονάδες.»

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΩΝ

«Μέσα από τη διαδικασία αυτή προκύπτει ένας αξιοσημείωτος αριθμός αιτήσεων που δεν ανταποκρίνεται σε δικαιούχους, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που επιχειρείται παραπλάνηση διαδικασίας. Η διαδικασία που ακολουθείται έχει ασφαλιστικές δικλίδες που εξασφαλίζει ότι η ενίσχυση θα πάει σε αυτούς που την έχουν ανάγκη.»

ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

«Προβλέπεται κι έχει ενεργοποιηθεί το σχήμα της κρατικής αρωγής, με ενίσχυση για την κάλυψη της οικοσκευής και των πρώτων αναγκών μέσα από δήμους αυτή τη φορά, μέσα από έκτακτη επιχορήγηση που θα τους δοθεί.»

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω