Ντόρος έχει ξεσπάσει για την υπόθεση με τους εννέα υπευθύνους και ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης που δραστηριοποιούνται στα παράλια της Λάρισας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Βελίκας και της Σωτηρίτσας και χθες Πέμπτη οδηγήθηκαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου στο κρατητήριο.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή τους μετά από σχετική καταγγελία της Κτηματικής Υπηρεσίας στις Εισαγγελικές αρχές, με αφορμή μία μακροχρόνια διαμάχη που υπάρχει για τον παλαιό αιγιαλό. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πως τα συγκεκριμένα καταστήματα προκειμένου να έχουν τραπεζοκαθίσματα στην απέναντι πλευρά της παραλιακής οδού, θα πρέπει να υπάρχει «ομορότητα» με τον υπόλοιπο χώρο. Ωστόσο, λόγω του παλαιού αιγιαλού, η Κτηματική Υπηρεσία ζητά να ενοικιάσουν τον υπόλοιπο χώρο, κάτι που όμως οι ίδιοι το αμφισβητούν κι έχουν κινηθεί δικαστικά με την υπόθεση να μην έχει τελεσιδικήσει ακόμη!

Στα δικαστήρια της Λάρισας και στο πλευρό τω εννέα συλληφθέντων βρίσκεται τόσο ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας ο οποίος έστειλε χθες και επιστολή στον πρωθυπουργό για το εν λόγω ζήτημα, όσο και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Νίκος Ντάγκας ο οποίος σε δηώσεις του έκανε λόγο «για μια τραγελαφική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το ΦΕΚ και σήμερα γίνεται εγκληματικά επικίνδυνη».

Ο αντιδήμαρχος Αγιάς κ. Νίκος Ντάγκας τονίζει συγκεκριμένα:

«Οι άνθρωποι που είναι μέσα τώρα για την αυτόφωρη διαδικασία δεν είναι με την ίδια κατηγορία που είναι σε όλη την Ελλάδα. Δηλαδή δεν έχει να κάνει με την παραχάραξη και την καταστρατήγηση με τις προϋποθέσεις μιας εύρυθμης λειτουργείας του αιγιαλού και φυσικά δεν είναι υπέρ της ανομίας. Και το λέω για να μην τσουβαλιάζουμε ανά την Ελλάδα όλους τους ανθρώπους. Αυτοί οι άνθρωποι έκαναν μια αίτηση στο υπουργείο Οικονομικών έτσι ώστε να πάρουν την άδεια και να βγουν στην παραλία. Μια αίτηση που δεν απαντήθηκε εδώ και 2-3 χρόνια και στο μεσοδιάστημα μια άλλη υπηρεσία του ίδιου υπουργείου έρχεται και λέει αφού δεν έχετε άδεια, τους γράφει και όχι μόνο αυτό, στις δύο παραβάσεις για τις οποίες ευθύνεται το υπουργείο Οικονομικών, σημαίνει ότι δεν μπορείς να πας να νοικιάσεις ξανά μια έκταση παραλίας. Άρα πρόκειται για μια τραγελαφική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το ΦΕΚ και το έχουμε επισημάνει πολλές φορές και σήμερα γίνεται εγκληματικά επικίνδυνη. Άνθρωποι που θέλουν να επιβιώσουν καθόλα σύννομοι και νόμιμοι που έχουν κάνει τις αιτήσεις, περιμένοντας να πάρουν την άδεια, σήμερα βρίσκονται εδώ μέσα εν είδει εγκληματίες, με ότι σημαίνει αυτό για οικογένειες, οικονομίες και οικονομίες προμηθευτών. Είναι κρίμα να γίνεται όλο αυτό, είναι τραγικό».

Δείτε τις δηλώσεις στο βίντεο:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω