Η διαδικτυακή συνδρομητική πλατφόρμα OnlyFans δήλωσε την Τετάρτη (26/08) ότι τελικά δεν θα απαγορεύσει τα βίντεο με «καθαρά σεξουαλικό περιεχόμενο», μετά τις έντονες αντιδράσεις των χρηστών της.

Εκπρόσωπος της πλατφόρμας δήλωσε στο CNBC ότι οι προτεινόμενες αλλαγές δεν απαιτούνταν πλέον «λόγω των διαβεβαιώσεων των τραπεζικών εταίρων ότι το OnlyFans μπορεί να υποστηρίξει όλα τα είδη δημιουργών». Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης, ότι ανέστειλε την αλλαγή πολιτικής που είχε προγραμματιστεί για την 1η Οκτωβρίου».

«Σας ευχαριστούμε όλους που κάνατε τη φωνή σας να ακουστεί. Το OnlyFans πρεσβεύει την ενσωμάτωση και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε ένα σπίτι για όλους τους δημιουργούς», πρόσθεσε.

 

Την προηγούμενη εβδομάδα, η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο, ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει το «καθαρά σεξουαλικό περιεχόμενο» από την 1η Οκτωβρίου, επικαλούμενη πιέσεις από τους τραπεζικούς εταίρους της.

Αυτή η ανακοίνωση ήρθε μετά από έγγραφα που διέρρευσε το BBC, όπου αποκαλύφθηκε ότι εκατοντάδες ανήλικοι δημοσιεύουν και πωλούν δικό τους πορνογραφικό υλικό στο OnlyFans, παρά τον περιορισμό για χρήστες μόνο άνω των 18 ετών. Η πλατφόρμα είχε πει ότι θα συνεχίσει να επιτρέπει στους δημιουργούς να αναρτούν γυμνές φωτογραφίες και βίντεο, εφόσον συμβαδίζουν με τους κανόνες του.

Η απόφαση της OnlyFans να μπλοκάρει τις αναρτήσεις σεξουαλικού περιεχομένου προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων του σεξ, οι οποίοι ήταν σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνοι για την επιτυχία της πλατφόρμας και βασίζονται σε αυτήν ως πηγή εισοδήματος.

Το OnlyFans ιδρύθηκε το 2016 και σήμερα έχει περισσότερους από 130 εκατομμύρια χρήστες και 2 εκατομμύρια δημιουργούς περιεχομένου. Πρόσφατα, προσπάθησε να επαναπροσδιοριστεί ως μια πλατφόρμα για όλους τους τύπους δημιουργών, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιείται από όλους, από σεφ μέχρι μουσικούς. Διασημότητες όπως η Cardi B και η Bella Thorne έχουν ενταχθεί ακόμη και ως δημιουργοί. Παρόλα αυτά, τα βίντεο με καθαρά σεξουαλικό περιεχόμενο είναι μακράν η πιο δημοφιλής κατηγορία στην πλατφόρμα.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας, Τιμ Στόουκλι δήλωσε σε συνέντευξή του στους Financial Times, ότι η εταιρεία αναγκάστηκε να απαγορεύσει το εν λόγω περιεχόμενο μετά από «άδικη» μεταχείριση από τις τράπεζες.

Ο ιδρυτής ανέφερε ονομαστικά τις JPMorgan, BNY Mellon και τη βρετανική Metro Bank ως παραδείγματα δανειστών που δυσκόλεψαν την πλατφόρμα και τους δημιουργούς περιεχομένου. Και οι τρεις τράπεζες αρνήθηκαν να σχολιάσουν όταν επικοινώνησε το CNBC μαζί τους.

Υπήρξαν εικασίες ότι κάποιοι άλλοι παράγοντες έπαιζαν ρόλο. Για παράδειγμα, μια έκθεση του Axios ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία δυσκολευόταν να βρει επενδύσεις λόγω ανησυχιών σχετικά με τη φιλοξενία σεξουαλικού περιεχομένου. Ο Στόουκλι αρνήθηκε ότι αυτό συνέβαινε, λέγοντας ότι η OnlyFans «δεν έκανε αυτή την αλλαγή πολιτικής για να διευκολύνει την εξεύρεση επενδυτών».

Ο ιδρυτής απέρριψε επίσης την φήμη ότι η Mastercard μπορεί να βρίσκεται πίσω από την απαγόρευση και δήλωσε ότι η εταιρεία ήταν ήδη «πλήρως συμβατή» με τους νέους κανόνες της Mastercard και ότι δεν είχαν «καμία σχέση» με την αλλαγή πολιτικής της.

Μετά την ανακοίνωσή της, η βρετανική εταιρεία κατηγορήθηκε ότι εγκατέλειψε τους δημιουργούς που βοήθησαν στο να προσελκύσει περίπου 130 εκατομμύρια χρήστες.

«Πληρώνουμε πάνω από ένα εκατομμύριο δημιουργούς πάνω από 300 εκατ. δολάρια κάθε μήνα, και για να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα χρήματα θα φτάσουν στους δημιουργούς, πρέπει να χρησιμοποιούμε τον τραπεζικό τομέα», είπε ο Στόουκλι και αναφέρθηκε ατην Bank of New York Mellon που απέρριπτε κάθε έμβασμα που συνδεόταν με την εταιρεία, «καθιστώντας δύσκολη την πληρωμή των δημιουργών μας».

Τον Ιούνιο, μια έρευνα του BBC News διαπίστωσε ότι παιδιά είχαν χρησιμοποιήσει πλαστή ταυτότητα για να δημιουργήσουν λογαριασμούς στην πλατφόρμα. Μετά την αποκάλυψη αυτή, το OnlyFans έκλεισε τους συγκεκριμένους λογαριασμούς και επέστρεψε όλες τις ενεργές συνδρομές.

 

 

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω