Τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την ίδρυσή του γιόρτασε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας στην προγραμματισμένη εκδήλωση και κοπή βασιλόπιτας, που έλαβε χώρα σήμερα, το απόγευμα της Πέμπτης, στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας παρουσία του προέδρου του κ. Γιώργου Ν. Στασινού.

Όπως ο ίδιος σημείωσε σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους «το Τεχνικό Επιμελητήριο έχει προσφέρει πολλά στην ελληνική κοινωνία. Συνεχίζουμε με αυτή τη λογική προσφοράς υπηρεσιών στον τεχνικό κόσμο και διευκόλυνσης των πολιτών όπως ο νέος ψηφιακός χάρτης, η ψηφιοποίηση των αρχείων των πολεοδομικών. Τον Απρίλιο ξεκινάμε μια σημαντική προσπάθεια προσεισμικού ελέγχου στις δημόσιες δομές. Το μέλλον το Τεχνικού Επιμελητηρίου είναι δίπλα στην κοινωνία».

Από πλευράς του ο πρόεδρος του Τμήματος Κεντρικής Δυτικής Θεσσαλίας κ. Νίκος Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στον πολυσχιδή ρόλο του ΤΕΕ. «Ήταν 1η Νοεμβρίου του 1923 όταν ιδρύθηκε το Τεχνικό Επιμελητήριο. Από τότε έχουν γίνει πάρα πολλά, ένα από αυτά ήταν και η ίδρυση του Τμήματος Κεντρικής Δυτικής Θεσσαλίας που ιδρύθηκε το 1950. Το Τεχνικό Επιμελητήριο και οι μηχανικοί μονίμως σχεδιάζουμε την Ελλάδα του αύριο. Με πάρα πολλές παρεμβάσεις συμβάλλει στην ανάπτυξη και την οικονομική πρόοδο των Ελλήνων. Δεν είναι τυχαίο πως από το δικό μας τμήμα ξεκίνησε η ιδέα του φράγματος του Αχελώου, ο αυτοκινητόδρομος Ε65, ο φορέας Διαχείρισης Υδάτων της Θεσσαλίας».

Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση αλλά και «κάλεσμα για ουσιαστική και αποτελεσματική συνεργασία για ένα δήμο σύγχρονο, καινοτόμο, έξυπνο και ανθρώπινο» απηύθυνε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος. «Για να κάνουμε το επόμενο βήμα με σιγουριά, θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την θεραπεία των πληγών, που άφησαν στην πόλη και τα χωριά του δήμου μας οι καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου… Οι παρεμβάσεις είναι διαρκείς και επίμονες, προκειμένου η Λάρισα να δημιουργήσει συνθήκες ανθεκτικότητας σε αντίστοιχα φαινόμενα. Η Λάρισα πρέπει να νιώσει ξανά ασφαλής» επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω