Στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση, στην Κεντρική πλατεία Λάρισας θα συμμετάσχει το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Λάρισας. Αναλυτικά όσα επισημαίνονται σε ανακοίνωσή του:

“Χαιρετίζουμε τους κυριολεκτικά χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, μαθητές, φοιτητές που από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους με τη συγκλονιστική συμμετοχή στην αιμοδοσία που οργάνωσαν τα νοσοκομεία της πόλης, που εξέφρασαν τη θλίψη και την οργή τους με τις τεράστιες σε όγκο κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά το δυστύχημα διεκδικώντας να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα!

Οι εργαζόμενοι, οι νέες και οι νέοι δεν πρέπει να πνίξουν την οργή που νιώθουν σε αυτό το προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει φέρει θρήνο σε δεκάδες οικογένειες, δάκρυα σε όλο τον εργαζόμενο λαό. Η θλίψη και η οργή μας να γίνει οργάνωση και αγώνας!

Δεν μπορούμε να δείξουμε καμία εμπιστοσύνη σε δεσμεύσεις ότι «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο» και ότι με αφορμή το δυστύχημα «θα αλλάξουν τα πάντα». Όπως «αλλάζουν» μετά από κάθε τέτοια μεγάλη τραγωδία, μέχρι αυτή να επαναληφθεί. Τώρα είναι η ώρα να πάρει ο λαός την υπόθεση στα χέρια του! Να μην αφήσει αυτό το έγκλημα ούτε να ξεχαστεί, ούτε να συγκαλυφθεί. Με τον αγώνα μας θα επιβάλουμε να αποκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο αυτό έγκλημα, θα παλέψουμε για φθηνές και ασφαλείς μεταφορές.

Η σύγκρουση με την πολιτική και το κράτος που αφήνουν απροστάτευτο τον λαό, επειδή προστατεύουν τα κέρδη των ομίλων, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, αλλά και το μεγαλύτερο χρέος σε όσους σκοτώθηκαν άδικα στο έγκλημα των Τεμπών.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 8 Μάρτη στις 12.00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Η 8η Μάρτη, μέρα σύμβολο του αγώνα για την εργαζόμενη γυναίκα, φέτος θα τιμηθεί με τη συμμετοχή μας στην Πανεργατική απεργία.

Η οργή να μετατραπεί σε οργάνωση και αγώνα για:

  • Σύγχρονες δημόσιες, φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο τον λαό, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αρτιότερη εκπαίδευση, εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών ασφαλείας σε όλα τα ΜΜΜ και άμεση υλοποίηση των διεκδικήσεων των συνδικάτων του κλάδου.

Απαιτούμε οι χώροι που εργαζόμαστε να είναι ασφαλείς. Το οφείλουμε σε όλους αυτούς που χάθηκαν άδικα αλλά και σε εμάς και τα παιδιά μας, στους μαθητές μας. Η ζωή μας και η ασφάλεια μας είναι κόστος για τους εργοδότες και για τις κυβερνήσεις τους.

Μέτρα ασφαλείας και έλεγχοι σε κάθε χώρο δουλειάς

Τα εκατοντάδες Κέντρα Μελέτης, τα “ανύπαρκτα” για το κράτος, έχουν ανοίξει σε κάθε λογής χώρο, με άδειες αποθήκης, εμπορικού καταστήματος ή άλλη. Δεν γίνεται κανένας έλεγχος για την καταλληλότητά τους ως χώροι μαθήματος, ενώ σε αυτά βρίσκονται εκτεθειμένοι δεκάδες χιλιάδες συνάδελφοι και μαθητές.

Η πρόσφατη απλοποίηση της διαδικασίας για την αδειοδότηση Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών, σημαίνει πως οι ιδιοκτήτες χρειάζεται να καταθέσουν απλώς μια υπεύθυνη δήλωση ότι τα κτήρια τους πληρούν τις απαιτήσεις, χωρίς καν να γίνει ο σχετικός έλεγχος για διαπίστωση.

Στα σχολικά λεωφορεία, που απαριθμούνται σήμερα σε πάνω από 3.000 οχήματα με καθημερινά δρομολόγια ακόμη και σε εθνικές αρτηρίες, υπάρχουν συχνά προβλήματα, λόγω κακής ποιότητας του στόλου, με πολύ σοβαρές παραλείψεις τεχνικής και μηχανολογικής φύσης. Τα βαρέα ένσημα των οδηγών πλήττονται την ώρα που έχουμε δει εικόνες με σχολικά λεωφορεία να λαμπαδιάζουν στη μέση του δρόμου. Η μερική απασχόληση τους εξαναγκάζει σε διπλές και τριπλές δουλειές, στην πίεση για να βγάλουν το μεροκάματο και να ζήσουν τις οικογένειές τους, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα ανθρώπινου λάθους. Μάλιστα αποτελεί κανόνα για πολλά σχολεία να τους βγάζουν στον δρόμο εκτός ωραρίου, ενώ επικρατεί ένα θολό πλαίσιο για την μεταφορά μαθητών με εννιαθέσια βανάκια, στα οποία δεν απαιτείται επαγγελματίας οδηγός. Παρόλα αυτά όμως οι σχολάρχες αρνήθηκαν να έρθουν σε διαπραγματεύσεις με το σωματείο μας προκειμένου να υπογραφεί συλλογική σύμβαση, η οποία να καθορίζει τα καθήκοντα οδηγών και συνοδών, να προβλέπει συμβάσεις πλήρους απασχόλησης κ.α., να εξασφαλίζει το μίνιμουμ των προϋποθέσεων για την ασφάλεια των εργαζομένων και των μαθητών. Γιατί αρνούνται; Μα για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους.

Απαιτούμε:

  • Επαναφορά του κτηριακού ελέγχου για τα Φροντιστήρια και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών από τον ΕΟΠΠΕΠ
  • κτηριακό έλεγχο για τα Κέντρα Μελέτης
  • έλεγχος και συχνή συντήρηση των σχολικών λεωφορείων με ευθύνη των ιδιοκτητών σχολείων
  • Άμεσα οι εργοδότες βρεφονηπιακών σταθμών, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να υπογράψουν τη συλλογική σύμβαση εργασίας για οδηγούς και συνοδούς.

Προδιαγεγραμμένο έγκλημα και οι ένοχοι γνωστοί.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω