Πριν λίγες ημέρες εγκαινιάστηκε από τον  Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρο Σκυλακάκη, παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης  Δημήτρη Παπαστεργίου και του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χρήστο Κέλλα, το έργο με τον τίτλο «Ολοκληρωμένη διαχείριση ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στις υποδομές ύδρευσης της ΔΕΥΑ Κιλελέρ – Ανάπτυξη Φωτοβολταϊκού σταθμού», συνολικού προϋπολογισμού 845.000€ (συν ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Κιλελέρ. Το έργο είχε εγκριθεί από την Επιτροπή Αξιολόγησης του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Πρόκειται για το πρώτο φωτοβολταϊκό πάρκο από ΔΕΥΑ στην Ελλάδα και βρίσκεται στον Πλατύκαμπος Λάρισας, του δήμου Κελελέρ.

Μάλιστα εκτιμάται σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Κιλελέρ κ. Αχιλλέα Βαρδακούλη, όπως τόνισε στην ΕΡΤ, πως θα μειώσει το κόστος ενέργειας κατά 52%, δηλαδή κατά 190.000 € ετησίως. Το ποσό αυτό έμμεσα θα αποδοθεί στους πολίτες του Δήμου μας γιατί το έργο έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα. Επιδοτήθηκε δε από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης» σε ποσοστό 100%.

Το έργο που πραγματοποιήθηκε χωρίς καμία επιβάρυνση του Δήμου Κιλελέρ και κατ’ επέκταση των δημοτών, περιλαμβάνει τη δημιουργία  φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 999kWp από την Δ.Ε.Υ.Α. Κιλελέρ και τη διασύνδεσή του με το Εθνικό Σύστημα Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας. Ο σταθμός έχει εγκατασταθεί εντός γεωτεμαχίου, περίπου 20 στρεμμάτων της Δημοτικής Ενότητας Πλατυκάμπου με σκοπό τον εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό των ηλεκτρικών καταναλώσεων της επιχείρησης.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω