Το «Πολικό Εξπρές» ακόμα και στην περίοδο του πολέμου της Ουκρανίας ξεκινά τις διαδρομές του από τις 17 Δεκεμβρίου έως την τελευταία Κυριακή του Ιανουαρίου. Η χειμερινή λειτουργία του ονομάστηκε «Ταξίδι στον Άγιο Βασίλη».

Κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών, το ωράριο λειτουργίας του παιδικού σιδηροδρόμου θα επεκταθεί. Στις 4 Ιουνίου, ο παιδικός σιδηρόδρομος του Κιέβου στο πάρκο Συρέτσκι ξεκίνησε την 69η σεζόν του, Στις 2 Αυγούστου 2022, γιόρτασε τα γενέθλιά του. Πριν από 69 χρόνια, ένα τρένο που οδηγούσαν παιδιά έκανε το πρώτο του ταξίδι μέσα από το πάρκο Σιρέτσκι. Με την ευκαιρία της γιορτής, μια σπάνια ατμομηχανή, η οποία άνοιξε την κυκλοφορία των τρένων στον παιδικό σιδηρόδρομο το 1953, στάλθηκε στο ταξίδι.

Το 2018 πραγματοποιήθηκε μεγάλης κλίμακας ανακατασκευή του σιδηροδρόμου. Επί του παρόντος, το μήκος της διαδρομής είναι 6,7 χιλιόμετρα. Ο σιδηρόδρομος περιορίζεται σε δύο σταθμούς. Το τρένο αποτελείται από τρεις ατμομηχανές, 12 επιβατικά και 2 εμπορευματικά βαγόνια.

Το φθινόπωρο, ο παιδικός σιδηρόδρομος του Κιέβου κλείνει για το χειμώνα. Με την ευκαιρία του κλεισίματος της σεζόν, διοργανώνονται αναμνηστικές ζωγραφιές για τα παιδιά. Φέτος, το πανηγυρικό κλείσιμο της 69ης σιδηροδρομικής περιόδου πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου.

Ο παιδικός σιδηρόδρομος του Κιέβου βρίσκεται στο πάρκο Συρέτσκι, το οποίο είναι εύκολα προσβάσιμο με το περιφερειακό τρένο του Κιέβου που φτάνει στο σταθμό Συρέτς.

Πηγή: suspilne.media

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω