Το πρώτο ελληνικό οχηματαγωγό και επιβατηγό πλοίο “Smyrna di Levante” της γνωστής ελληνικής εταιρείας Levante Ferries, έφτασε στο λιμάνι της Σμύρνης. Αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Τρίτης και έφτασε το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι.

Ταξίδεψαν 119 επιβάτες, 2 φορτηγά, 5 αυτοκίνητα και 2 μοτοσυκλέτες με τουρκικές και ελληνικές σημαίες με την επιγραφή «İzmir-Thessaloniki Friendship Line» στα τουρκικά και ελληνικά. Η Σεράπ Μπιτσέρ, εκπρόσωπος στην Τουρκία της Levante Ferries που θα πραγματοποιεί τα δρομολόγια, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα δρομολόγια ξεκίνησαν μεταξύ των δύο πόλεων.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή της για το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για το πρώτο δοκιμαστικό πλοίο, η Σεράπ Μπιτσέρ δήλωσε ότι το πλοίο μήκους 160 μέτρων έχει χωρητικότητα για 948 επιβάτες, 315 αυτοκίνητα και 60 φορτηγά. Σημειώνοντας ότι η κύρια δραστηριότητα του πλοίου είναι το εμπόριο και κατά δεύτερον ο τουρισμός, η κ. Μπιτσέρ τόνισε: “Στόχος είναι να μεταφερθούν οι χερσαίες μεταφορές στις θαλάσσιες μεταφορές, να μειωθούν τα ποσοστά εκπομπών άνθρακα και να συντομεύσει τους χρόνους αναμονής στις συνοριακές πύλες“.

Δηλώνοντας ότι η φράση “Friendship Line” στο πλοίο δείχνει όχι μόνο την εμπορική αλλά και την τουριστική πλευρά του πλοίου, η κ. Μπιτσέρ πρόσθεσε ότι τα δρομολόγια ξεκίνησαν με ένα μόνο πλοίο, θα συνεχιστούν το καλοκαίρι και το χειμώνα και ένα δεύτερο πλοίο θα προστεθεί ανάλογα με τη ζήτηση.

Ο καπετάνιος του πλοίου Χρήστος Μωραΐτης είπε επίσης ότι ήρθε για πρώτη φορά στη Σμύρνη και ότι το ταξίδι ήταν άνετο. Ο Μεχμέτ Μπερμπέρογλου, ένας από τους επιβάτες της πρώτης αποστολής, είπε επίσης ότι ζει στην Κωνσταντινούπολη, είχε πάει στη Θεσσαλονίκη πριν από λίγες μέρες οδικώς και ήθελε να επιστρέψει με πλοίο όταν έμαθε για το δρομολόγιο. Δηλώνοντας ότι του άρεσε η εμπειρία, ο Μπερμπέρογλου είπε: “Ήρθαμε με τη γυναίκα μου. Περάσαμε μια υπέροχη νύχτα. Το πλοίο είναι υπέροχο. Δεν είχα ποτέ μια τέτοια εμπειρία με πλοίο.”

Το Λεβάντε θα αποπλέει από τη Θεσσαλονίκη κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 19:00 και θα επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη από τη Σμύρνη κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή στις 19:00. Τα εισιτήρια για τους επιβάτες κοστίζουν 80 ευρώ για απλή μετάβαση και 150 ευρώ μετ’ επιστροφής. Το ταξίδι διαρκεί 12-13 ώρες.

Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Περισσότερα Εδω