Τους ανθρώπους που δίνουν το αίμα τους ανά τακτά διαστήματα τίμησε σήμερα, Τετάρτη απόγευμα, το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας στην εκδήλωση που έκανε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

«Είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, αλλά κυρίως για να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι με ένα αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης, αλτρουισμού και κυρίως ανθρωπισμού αιμοδοτούν σε τακτά χρονικά διαστήματα, ούτως ώστε οι αιμοδοσίες να καταφέρουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της εποχής μας» επισήμανε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Γιαννακόπουλου:

«Στη Θεσσαλία υπάρχει παράδοση της τακτικής αιμοδοσίας. Υπάρχει όμως και μεγάλη έλλειψη, γιατί άλλες ανάγκες σε αίμα υπήρχαν το 2000 και άλλες τώρα, που γίνονται πιο δύσκολα χειρουργεία, στα οποία χρειάζονται πολλές μονάδες αίματος» τονίζει ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και καθηγητής της Ορθοπεδικής κ. Θεόφιλος Καραχάλιος.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Καραχάλιου:

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω