Για τις δραματικές στιγμές, που ζει η Χώρα, με τα εκτεταμένα πύρινα μέτωπα, που έχουν ξεσπάσει, ιδίως τα τελευταία 24ωρα, μίλησε ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, σήμερα, στην τηλεόραση του OPEN, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», με τους Σοφία Φασουλάκη και Γιάννη Φώσκολο.

Ο κ. Κέλλας τόνισε πως: «οι υψηλές θερμοκρασίες, οι ισχυροί άνεμοι και η μεγάλη ξηρασία συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα, το οποίο, μαζί με τον ανθρώπινο παράγοντα, έχει, δυστυχώς αυτά τα τραγικά αποτελέσματα», προσθέτοντας:«Το θέμα των πυρκαγιών δεν προσφέρεται για αντιπολίτευση. Πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην επαναληφθούν αυτές οι καταστάσεις».

Ο Λαρισαίος πολιτικός εξήρε τον τεράστιο αγώνα που δίνουν οι πυροσβέστες, οι ένοπλες δυνάμεις, καθώς και οι ιατροί και οι νοσηλευτές στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και σε άλλες πληγείσες περιοχές, για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες και αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της πρόληψης σε τέτοιες καταστάσεις, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς, ως Κυβέρνηση, δεν επαιρόμαστε για τίποτα. Πρώτο μας μέλημα είναι πάντα η προστασία της ανθρώπινης ζωής, που γίνεται και μέσω του «112», το οποίο δεν υπάρχει σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη, που αντιγράφουν το δικό μας σύστημα. Παράλληλα, οι πυροσβεστικές μας δυνάμεις έχουν πολλαπλασιαστεί, τόσο σε εναέρια μέσα, όσο και σε πυροσβεστικά οχήματα, όπως, επίσης, έχουν προσληφθεί από το ελληνικό δημόσιο 500 δασοκομάντος».

Τέλος, ο κ. Κέλλας, απαντώντας σε σχετική τοποθέτηση του Βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, κ. Δουδωνή, ανέφερε πως: «η πρόταση νόμου, που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ για τον αποκλεισμό Κασιδιάρη από τις δημοτικές εκλογές δεν είναι πρόταση ουσίας, αλλά προσχηματική, καθώς, η υφιστάμενη νομοθετική διάταξη του 2010 προβλέπει ότι αν εκλεγεί κάποιος, που έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως για κακούργημα, εκπίπτει του αξιώματος του Δημάρχου, Αντιδημάρχου ή δημοτικού συμβούλου».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω