Ένα δημόσιο «ευχαριστώ» σε όλους όσους συνεργάστηκαν και βοήθησαν στις εργασίες αποκατάστασης του περασμένου Σαββάτου για την επιστροφή της στις εγκαταστάσεις της εκφράζει η Θεραπευτική Κοινότητα Απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ Έξοδος.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της: «Σάββατο 15 Ιουνίου 2024… ημέρα πρώτη… η ζέστη αισθητή από το πρωί… ώρα προσέλευσης 08:30… ο χώρος αρχίζει να γεμίζει με κόσμο… άνθρωποι που επέλεξαν να προσφέρουν τη βοήθεια τους στην ΕΞΟΔΟ αντί για ένα μπάνιο στις κοντινές παραλίες… άνθρωποι που ήρθαν με την καλύτερη διάθεσή τους… καπέλα, γάντια, νερά, τσουγκράνες, τσάπες, γαλότσες, σκούπες, κουβάδες, μηχανήματα κήπου, φωνές, συναντήσεις, αγκαλιές, μουσικές… οι φούρνοι της κουζίνας δεν προλαβαίνουν να κρυώσουν καθώς τα ταψιά μπαινοβγαίνουν… οι ομάδες χωρισμένες σε τομείς, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους… μία μεγάλη αλυσίδα ανθρώπων τόσο διαφορετικών, αλλά συνάμα τόσο ίδιων με έναν κοινό στόχο… να ολοκληρώσουν το έργο που τους έχει ανατεθεί… καμία διαμαρτυρία παρά την κούραση, τον ήλιο, τη σκόνη, τις δύσκολες σε κάποια σημεία εργασίες… ένα διάλειμμα και ένα ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους αυτούς τους ανθρώπους… ένας τεράστιος κύκλος αγκαλιάς, μια “κραυγή” που ακούστηκε πολύ μακριά, μια συγκινητική συνεύρεση, ένα μοναδικό μοίρασμα συναισθημάτων… και ξαφνικά, μαγικά θαρρείς, ο χώρος μεταμορφώθηκε… ο στόχος της πρώτης ημέρας επετεύχθη…

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024… ημέρα δεύτερη… η ζέστη καλά κρατεί… ώρα προσέλευσης 08:30 … φορτηγό μεταφέρει τα κρεβάτια, τα στρώματα και τα πράγματα των μελών της Θεραπευτικής Κοινότητας ΕΞΟΔΟΣ… μέλη, γονείς και προσωπικό αδειάζουν το φορτηγό και τα αυτοκίνητα… τακτοποιούν και στήνουν τα έπιπλα στα υπνοδωμάτια… μνήμες από την πρώτη εγκατάσταση της Θεραπευτικής Κοινότητας στον συγκεκριμένο χώρο το μακρινό 1989 έρχονται στο μυαλό των παλαιότερων εργαζομένων… η ώρα προχωρά και καταφθάνουν οι προσκεκλημένοι… αγιασμός, ομιλίες, ευχαριστίες, μπουφές, μουσική… οι αγκαλιές, τα χαμόγελα, η ικανοποίηση, η χαρά περισσεύουν… μέλη και προσωπικό αποχαιρετούν τους καλεσμένους… υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά που χρειάζεται να γίνει… και θα γίνει… το οφείλουμε σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που πέρασαν από το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στα 35 χρόνια λειτουργίας του, σε όλους εκείνους που βρίσκονται τώρα στις διάφορες φάσεις θεραπείας του προγράμματος, σε όλους εκείνους που θα έρθουν… το οφείλουμε στις οικογένειές τους… το οφείλουμε στην πόλη…

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα μέλη και τους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, στη Βουλευτή ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Ν. Λάρισας κα Ευαγγελία Λιακούλη, στον Περιφερειάρχη και στους εκπροσώπους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στον Δήμαρχο και στους εκπροσώπους του Δήμου Λαρισαίων, στον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λάρισας – ΟΚΑΝΑ κ. Βασίλειο Πινακά, στους γονείς του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης και του Συλλόγου Οικογένειας & Φίλων του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, στα μέλη, στους εργαζόμενους και στους γονείς των θεραπευτικών προγραμμάτων ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ στον Βόλο, ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ στα Ιωάννινα και στην Κοζάνη και ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στη Θεσσαλονίκη, στα μέλη και στους εργαζόμενους του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας, στους εθελοντές από το “Εργαστήρι Ζωής” του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας – ΟΚΑΝΑ, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, στο 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Λάρισας, στο Δίκτυο Αγώνα & Αλληλεγγύης, στην Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας, σε όλους τους πολίτες και εργαζόμενους Φορέων και Υπηρεσιών της Λάρισας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που στήριξαν την ενημερωτική καμπάνια αυτής της δράσης με τη δημιουργία video και με τις αναρτήσεις τους στα Κοινωνικά Δίκτυα. Tον Δημοσιογράφο κ. Γιάννη Γιαννακόπουλο, τον Εικαστικό κ. Χρήστο Παπανικολάου, τον Σεφ & Επίτιμο Μέλος του Δ.Σ. ΚΕΘΕΑ κ. Ηλία Μαμαλάκη, τη Συγγραφέα κα Μπέττυ Μαγρίζου, τη Δημοσιογράφο κα Κωνσταντίνα Καρυδάκη, τη Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας κα Χρύσα Βουλγαράκη, την Εκπαιδευτικό κα Φανή Σακελλαρίου, τον Εικαστικό & Επίτιμο Μέλος του Δ.Σ. ΚΕΘΕΑ κ. Μανώλη Χάρο, την Ψυχολόγο & Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λάρισας κα Ειρήνη Κουφάκη, την Βιβλιοθηκονόμο & Υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ραψάνης του Δήμου Τεμπών κα Χάϊδω Πανταζή, τον Τραγουδιστή & Τραγουδοποιό κ. Νίκο Πορτοκάλογλου, την Ψυχοθεραπεύτρια & συνοδοιπόρο μας για πολλά χρόνια στο ΚΕΘΕΑ κα Ιωάννα Κυρίτση, τον Ιστορικό & Εκδότη του Περιοδικού “Θεσσαλικό Ημερολόγιο” κ. Κώστα Σπανό, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων, τη Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) κα Έλενα Καματέρη και τον Κοινωνιολόγο κ. Ανδρέα Αλμπάνη με το Institute of Entrepreneurship Development και το Joist.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ομάδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας που πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, στην Εταιρία “ΑΥΡΑ” για την ευγενική παραχώρηση πλυστικών μηχανημάτων και την εθελοντική συμμετοχή τους στον καθαρισμό των χώρων, στον κ. Νίκο Ντούλα της Εταιρίας “NTOULAS SOUND” για την ευγενική παραχώρηση των συστημάτων ήχου καθώς και στους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του MUSICA RADIO, me_nta + Semis Petrakis, που έδωσαν ρυθμό στη δράση με τις όμορφες μουσικές επιλογές τους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Κρεοπωλείο του κ. Θεόδωρου Γκουγκαρά στον Βόλο, στην Εταιρία “ΤΕΜΠΗ – Ελληνικά Προϊόντα Γάλακτος” στη Λάρισα και στο Super Market “ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ” – Κατάστημα Γιάννουλης Λάρισας για τη χορηγία προϊόντων για τον μπουφέ του διημέρου που με αγάπη και μεράκι ετοίμασαν οι γονείς του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ.

Και τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα ΜΜΕ για την προβολή και τη στήριξη της δράσης του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ.

Και έπεται συνέχεια… Πάμε μαζί!»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω