Την περασμένη Κυριακή 23 Ιουνίου, παραμονή της εορτής του γενέσιου του ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννη, ο Σύλλογος Γυναικών Περιοχής Καλοχωρίου αναβίωσε υπό το φως της πανσέληνου το έθιμο του Κλήδονα.

Την αναβίωση του εθίμου άνοιξαν τα ελεύθερα κορίτσια, τοποθετώντας μπουκέτα λουλουδιών, στο μπακράτσι με το «αμίλητο νερό» και στη συνέχεια  οι γυναίκες του Συλλόγου τραγούδησαν τραγούδια για  τον Κλήδονα.

Στη συνέχεια, τα χορευτικά τμήματα του Μ.Ε.Σ. Καλοχωρίου και του Μ.Ε.Σ. Απανταχού Παραποταμιτών «Προφήτης Ηλίας», χόρεψαν χορούς του τόπου, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Μιχάλη Τσακνάκη.

Η βραδιά συνεχίστηκε με παραδοσιακό γλέντι για όλο τον κόσμο, κρατώντας μέχρι αργά το βράδυ, με τη συνοδεία της καταπληκτικής  ορχήστρας των αδελφών Νίκου και Θάνου Ρούμπου.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών περιοχής Καλοχωρίου κα Ακριβή Αργύρη – Εξάρχου.

 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Μιχάλη Λίταινα, τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Γκατζόγια και τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Καλοχωρίου κ. Γιώργο Σαΐτη.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης δήλωσε τα εξής:

“Ευχαριστώ για την τιμητική πρόσκληση. Είναι ενθαρρυντικό και αξιέπαινο που οι Σύλλογοί μας συνεχίζουν να διατηρούν με την ίδια ευλάβεια, συνέπεια και το ίδιο ζωηρό ενδιαφέρον τη συνέχεια των ηθών και των εθίμων του τόπου μας. Καταφέρνουν και μεταφέρουν τις παραδόσεις που κληρονομήσαμε στις επόμενες γενιές και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε, τιμώντας τον τόπο μας και προσπαθώντας όλοι μαζί να δημιουργούμε και να δρούμε για το κοινό καλό.

Ως δημοτική Αρχή, είμαστε πάντα δίπλα στους Συλλόγους στηρίζοντας κάθε προσπάθειά τους. Εύχομαι του χρόνου να είμαστε πάλι εδώ στην πλατεία Καλοχωρίου όλοι μαζί.

Καλό Καλοκαίρι!”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω