Τί είναι το «κίνημα της πετσέτας»;

Αυτό το ερώτημα ξεκίνησε να κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες από στόμα σε στόμα, όταν η «Κίνηση Πολιτών της Πάρου» -με «όπλο» την πετσέτα- άρχισε τη μάχη για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες του νησιού και την ανάκτησή τους από τις επιχειρήσεις που απλώνουν, πέρα του ορίου τους, ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Η Λάρισα συμμετέχει σε αυτή την «εξέγερση»;

Οι Δήμοι Αγιάς και Τεμπών κλήθηκαν να «βγάλουν το μέτρο» και να μετράνε πετραδάκι-πετραδάκι ή κόκκο-κόκκο στις παραλίες του νομού;

Σε αυτά τα ερωτήματα απαντούν στο onlarissa.gr οι υπεύθυνοι των δύο προαναφερόμενων Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, ο κ. Νικόλαος Ντάγκας και ο κ. Γιώργος Νικολάου, αντίστοιχα.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων του Δήμου Αγιάς κ. Νικόλαος Ντάγκας από την αρχή ξεκαθάρισε ότι «δεν τίθεται ανάλογο πρόβλημα με την Πάρο, στις παραλίες της Αγιάς, δεδομένου ότι πρόκειται για 46 χιλιόμετρα με 26 παραλίες και τα μαγαζιά είναι πολύ λίγα»∙ τόνισε δε πως «με δυσκολία θα δημιουργηθούν προστριβές γι’ αυτό το λόγο, αφού ούτως ή άλλως υπάρχει άπλετος χώρος».

Ο κ. Ντάγκας επισήμανε ακόμη, ότι έχει συζητηθεί ήδη το θέμα με τους επαγγελματίες της περιοχής, καταλήγοντας πως «θα πρέπει να σεβαστούμε την ελεύθερη διέλευση των πολιτών στις παραλίες. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο».

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος Αγιάς υπογράμμισε ότι «αν κάποιος λουόμενος τύχει άσχημης αντιμετώπισης από καταστηματάρχη, καλό θα είναι να επικοινωνήσει εκείνη την ώρα με τις αρμόδιες Αρχές, ώστε να διευθετηθεί άμεσα το θέμα».

Ανεβαίνοντας λίγο πιο πάνω στο νομό, το «κίνημα της πετσέτας» δεν φαίνεται να είναι καν γνωστό, αφού και σε αυτές τις ακτές της Λάρισας σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο και υπεύθυνο για θέματα παραλίας του Δήμου Τεμπών κ. Γιώργο Νικολάου «η συνύπαρξη λουομένων με beach bar είναι αρμονική, χωρίς κανένα πρόβλημα».

«Αν σκεφτεί κανείς ότι σε 6 χιλιόμετρα παραλίας τα καταστήματα είναι περίπου εφτά, εύκολα καταλαβαίνει ότι υπάρχει πολύς ελεύθερος χώρος για τους λουόμενους, ώστε να μην τίθεται τέτοιο ζήτημα» συμπλήρωσε ο κ. Νικολάου.

Καθώς φαίνεται, οι Λαρισαίοι είτε σε beach bar είτε κάτω από τη δική τους ομπρέλα θα απολαμβάνουν «ειρηνικά» τη θάλασσα και τις αμμουδιές, χρησιμοποιώντας τις πετσέτες μόνο ως κλασικό αξεσουάρ παραλίας και όχι ως ένα όπλο!

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Παπαοικονόμου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω