Στο γιατί έχουμε επαναμολύνσεις και στο ποια είναι τα μακροχρόνια προβλήματα από τον κορωνοϊό, αναφέρθηκε ο Λαρισαίος καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης κ. Αχιλλέας Γραβάνης ο οποίος εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει.
«Ξέρουμε πλέον με σαφή δεδομένα ότι η ανοσία που επιτυγχάνεται με την λοίμωξη είναι λιγότερο δυνατή τόσο σε ανοσοποίηση όσο και στη χρονικότητά της σε σχέση με τους εμβολιασμένους. Τα άτομα που έχουν μολυνθεί από τον ιό και δεν έχουν εμβολιαστεί, έχουν μεγαλύτερη δεκτικότητα να επαναμολυνθούν από άλλο στέλεχος του ιού», σημείωσε ο καθηγητής.
Σε ότι αφορά τον χρόνιο covid ο κ. Γραβάνης επισήμανε: «Πλέον γνωρίζουμε με κορυφαίες δημοσιεύσεις ότι η λοίμωξη δεν είναι μόνο προβληματική για την δημόσια υγεία σύντομα, αλλά είναι εξίσου επικίνδυνη και για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Μελέτες δείχνουν, ότι σε άτομα που νόσησαν βαριά μελετήθηκαν στο αίμα τους οι βιοδείκτες που αφορούν σε προβλήματα νοσηρότητας στον εγκέφαλο, εγκεφαλοπάθεια, άνοια κλπ. Βρέθηκε ότι τα άτομα που μολύνθηκαν και νόσησαν βαριά έχουν δείκτες νευροεκφύλισης που συγκρίνονται με αυτές ατόμων με διαγνωσμένο νόσο αλτσχάιμερ. Αυτό είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο εύρημα».
Δείτε το βίντεο: