Σάλος προκλήθηκε πριν λίγες ημέρες από την απίστευτη καταγγελία που έκανε Λαρισαίος επιχειρηματίας για τον λογαριασμό ρεύματος που έλαβε της τάξης των 10.507 ευρώ για περίοδο κατανάλωσης ενός μήνα.

Ήταν ένα πραγματικό σοκ για τον ιδιοκτήτη χοιροτροφικής επιχείρησης κ. Θεόδωρο Ξηρομερίτη, καθώς κανονικά πλήρωνε 4.400 ευρώ το μήνα, και τώρα το ρεύμα του ήρθε δυο φορές και πλέον πάνω.

Ο υπουργός Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας απαντώντας σε εκπομπή του OPEN στον Λαρισαίο επιχειρηματία για το πρόβλημά του, τόνισε ότι ο κ. Ξηρομερίτης έχει απόλυτο δίκαιο. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Επειδή ανήκει σε μία κατηγορία επιχειρήσεων που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, τον αγροτικό, γι’ αυτό ανακοινώσαμε ήδη και έχω στα χέρια μου λογαριασμούς, έχουν αρχίσει και τυπώνονται οι πιστωτικοί λογαριασμοί από την ΔΕΗ. Ο κ. Ξηρομερίτης θα πάρει το 80% επειδή έχει αγροτικό τιμολόγιο ως κτηνοτροφική μονάδα, θα πάρει για όλη την κατανάλωση από τον Αύγουστο έως και 31 Δεκεμβρίου το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής ως πιστωτικό λογαριασμό τις επόμενες λίγες ημέρες. Θα του έρθει μόνο ένας λογαριασμός που θα έχει ένα αρνητικό ποσό, δηλαδή θα έχει συνολικά το ποσό το οποίο επιστρέφεται πίσω και θα συμψηφιστεί με τον επόμενο λογαριασμό».

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω