Εφιαλτικές στιγμές βίωσε την περασμένη Κυριακή στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου 60χρονη από τον Αλμυρό, που τσιμπήθηκε από οχιά.
Αρχικά διακομίστηκε με ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αλμυρού όπου της δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι γιατροί του ΚΥ όμως έκριναν ότι θα πρέπει να μεταφερθεί στο Αχιλλοπούλειο για περαιτέρω περίθαλψη, καθώς έχει ιστορικό αλλεργιών.
Δυστυχώς όμως αντί να τύχει της περίθαλψης που πρέπει και δικαιούται ως ασφαλισμένη πολίτης, αφενός δέχτηκε φραστική επίθεση από τη γιατρό που εφημέρευε στο ΤΕΠ, αφετέρου εξαναγκάστηκε και επέστρεψε στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού για παρακολούθηση, αφού η γιατρός αρνήθηκε να την κρατήσει στο Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ οι συγγενείς της.
Το συγκεκριμένο συμβάν εγείρει πολλά ερωτηματικά αναφορικά με το πού αρχίζουν και πού τελειώνουν οι υποχρεώσεις ενός γιατρού που υπηρετεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και ειδικότερα σε ένα νοσοκομείο, όπως το Αχιλλοπούλειο που εφημερεύει καθημερινά για τους ασθενείς που έχουν ανάγκη περίθαλψης.
Η διακομιδή στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο Αχιλλοπούλειο έγινε συνοδεία γιατρού στις 11 το πρωί της Κυριακής. Εκτοτε και μέχρι τις 2 το μεσημέρι για την 60χρονη ξεκινά ένας Γολγοθάς.
Η εφημερεύουσα γιατρός στο χειρουργικό τμήμα των ΤΕΠ αντί να σπεύσει να ασχοληθεί με το πρόβλημά της και να δώσει την ανάλογη θεραπεία, άρχισε να ζητεί εξηγήσεις γιατί επέλεξε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο και δεν παρέμεινε για νοσηλεία στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού. Η γιατρός μάλιστα φέρεται να επέπληξε τηλεφωνικά και τους συναδέλφους της στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού γιατί έδωσαν εντολή να γίνει διακομιδή στο Αχιλλοπούλειο.
Αναυδοι η 60χρονη και οι δικοί της άνθρωποι, αδυνατούσαν να πιστέψουν όσα άκουγαν.
Ο χρόνος περνούσε και το χέρι της 60χρονης είχε πρηστεί και μαυρίσει από το τσίμπημα. Η γιατρός όμως επέμενε να διαμαρτύρεται, ενώ όταν ρωτήθηκε αν είναι απαραίτητο να κάνει οφιικό ορό στην ασθενή, απάντησε αρνητικά και παρέπεμψε τους συγγενείς να αγοράσουν αντιτετανικό ορό από φαρμακείο!
Οι συγγενείς δεν μπορούσαν φυσικά να εξακριβώσουν αν το νοσοκομείο διαθέτει ή όχι αντιτετανικό ορό. Προκειμένου να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και επειδή κυρίαρχο ήταν να εξυπηρετηθεί ο άνθρωπός τους, μετέβησαν σε φαρμακείο και αγόρασαν τον ορό.
Ο εφιάλτης όμως δεν τελείωσε. Η γιατρός αρνήθηκε να κρατήσει στη Βραχεία Νοσηλεία την 60χρονη μέχρι να αισθανθεί καλύτερα. Μάλιστα έκανε τον αντιτετανικό ορό στη γυναίκα, φέρεται να απαίτησε να αποχωρήσει από τον χώρο «προς παραδειγματισμό και των άλλων ασθενών που τρέχουν με το παραμικρό στο Νοσοκομείο» όπως διατεινόταν η γιατρός.
Οι συγγενείς της 60χρονης έχοντας μείνει αποσβολωμένοι με όσα άκουγαν και προκειμένου να μη δώσουν συνέχεια στην ένταση που προκλήθηκε, επέλεξαν να επιστρέψουν με το δικό τους όχημα στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού. Εκεί η 60χρονη παρέμεινε για παρακολούθηση μέχρι αργά το βράδυ και όταν οι γιατροί έκριναν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος έδωσαν εντολή να αποχωρήσει για το σπίτι της.
Οι συγγενείς της εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στους γιατρούς του Κέντρου, καθώς σε αντίθεση με ό,τι διαδραματίστηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου, εκεί «βρήκαν την υγειά τους».
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ