Την Τρίτη 24-9-2024 η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας είχε την χαρά να υποδεχτεί στον χώρο της την ομάδα ρομποτικής της Λάρισας 2.0, που αποτελείται από τους μαθητές Στέφανο Νικολακούλη του Γενικού Λυκείου Νίκαιας και Απόστολο Δημακόπουλο των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου. Τους μαθητές προετοιμάζουν η εκπαιδευτικός Τζένη Κουτσίκου, του 10ου Γ/σίου Λάρισας και ο φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, Γιώργος Καραπιδάκης. Μετά τη νικηφόρο πρωτιά της στους προκριματικούς, στις 29 Ιουνίου 2024 στην Αθήνα, η ομάδα θα συμμετάσχει στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής , που θα διεξαχθεί στη Σμύρνη από 28 ως 30 Νοεμβρίου 2024. Οι μαθητές έθεσαν ψηλά τον πήχυ, δηλώνοντας πως συναισθανόμενοι την τιμή να εκπροσωπήσουν την πόλη τους και την χώρα τους σε μια τέτοια διοργάνωση, στοχεύουν σε ένα ολυμπιακό μετάλλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη συμμετοχή των μαθητών σε Ολυμπιάδα Ρομποτικής, καθώς και το 2023 εκπροσώπησαν την Ελλάδα και την πόλη μας στη διοργάνωση που έλαβε χώρα στον Παναμά.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής κ. Νικόλαος Ζέρβας συνεχάρη εγκάρδια τους μαθητές και τους υπεύθυνους προετοιμασίας για την Πανελλήνια διάκρισή τους, επισημαίνοντας ιδιαίτερα στους μαθητές την σπουδαιότητα αυτής τους της ενασχόλησης και της αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου τους με δραστηριότητες που προάγουν το πνεύμα και καλλιεργούν τις δεξιότητες τους. Τέλος, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Ολυμπιάδα ρομποτικής που θα συμμετάσχουν κάνοντάς μας όλους υπερήφανους.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω