Στην Κεντρική Λαχαναγορά της Λάρισας που χτυπήθηκε από τις πρόσφατες πλημμύρες, προξενώντας  τεράστιες καταστροφές στις 40 και πλέον επιχειρήσεις, βρέθηκε την Κυριακή το πρωί ο Πέτρος Κρίκης, υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας, μαζί με τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, Παπαδούλη Γιώργο και Βαγγέλη Κολπούζη, μέλος  της διοίκησης της Λαχαναγοράς Α.Ε.

Από την συνάντηση με τον πρόεδρο της Λαχαναγοράς κ. Πεταλά και τους επαγγελματίες, αναδείχθηκε η πλήρης ανυπαρξία κρατικής μέριμνας και η αδιαφορία της περιφερειακής αρχής της ΝΔ, για να μαζευτούν τα φερτά υλικά τρεις εβδομάδες μετά την πλημμύρα, όπως και η διάνοιξη των ρεμάτων της περιοχής από τα μπάζα για να μην ξαναπλημμυρίσει η περιοχή το χειμώνα που έρχεται. Επίσης τόνισαν ότι αποτελεί τεράστιο ζήτημα ο καθαρισμός και απολύμανση της περιοχής και των εγκαταστάσεων από το κράτος, επειδή η Λαχαναγορά εξυπηρετεί όλη τη Θεσσαλία με φρούτα και λαχανικά και υπάρχει σοβαρός υγειονομικός κίνδυνος για τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και τα προϊόντα.

Επίσης επισημάνθηκαν οι τεράστιες καταστροφές  σε ψυγεία, φορτηγά και ασανσέρ, καθώς η πλειοψηφία αυτών τα διατηρούσε στα υπόγεια που το νερό έφτασε τα 2 μέτρα. Κατήγγειλαν επίσης  το γεγονός ότι από την κυβέρνηση ακόμη δεν έχουν πάρει ούτε τα 4.000 της πρώτης αρωγής και ότι αρκετοί απ’ αυτούς βρίσκονται στο φάσμα της απόλυτης καταστροφής. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά ‘’ γυρίσαμε 30 χρόνια πίσω’’.

Από τη μεριά του ο Πέτρος Κρίκης τόνισε ότι  ‘’πρόκειται για ένα ακόμη προδιαγεγραμμένο έγκλημα ενός επιλεκτικά ανίκανου κράτους, και των εκλεγμένων της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που διοικούν στους δήμους και την περιφέρεια Θεσσαλίας, που ενώ γνώριζαν όλοι τους για τον κίνδυνο να πλημμυρίσει η Θεσσαλία την άφησαν να πνιγεί.  Γιατί δεν πήρανε κανένα μέτρο για να γίνουν όλα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, αντίθετα στη λογική κόστους – οφέλους, αυτά τα έργα θεωρούνται μη επιλέξιμα. Έδωσαν προτεραιότητα για έργα αστικών αναπλάσεων, ταΐζοντας τους εργολάβους με ζεστό κρατικό χρήμα και άφησαν το βιός του λαού στο έλεος της φύσης’’.  Δήλωσε ότι ‘’οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα βρεθούν στο πλευρό τους και των δίκαιων διεκδικήσεών τους για 100% αποζημίωση, όπως και άμεση αποκατάσταση των ζημιών, καταλήγοντας ότι ‘’χρειάζεται αυτή η οργή και η αγανάκτηση που νιώθουν να εκφραστεί με ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης, να πλημμυρίσουν οι κάλπες της επόμενης Κυριακής 8 Οκτώβρη με χιλιάδες γαρύφαλλα παντού στους δήμους της Λάρισας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.  Γιατί αυτό που έχουν σήμερα ανάγκη είναι ακόμη περισσότεροι αγωνιστές δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, για να αποτελέσουν τα στηρίγματά τους την επόμενη μέρα στην οργάνωση του αγώνα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω