Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες του προεδρείου στο δήμο Λαρισαίων ώστε το δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάσει ξανά – μετά από πολύ καιρό λόγω της πανδημίας – δια ζώσης το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Ήδη, ο πρόεδρος του σώματος κ. Δημήτρης Δεληγιάννης απέστειλε σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. επιστολή στην οποία επισυνάπτεται η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών και υπενθυμίζει πως «σύμφωνα με την οποία  επιτρέπεται η δια ζώσης συνεδρίαση  των συλλογικών οργάνων των Δήμων,  χωρίς περιορισμό ατόμων με φυσική παρουσία για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο. Για τον προγραμματισμό των επόμενων ενεργειών μας, θα σας παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε για το αν έχετε εμβολιαστεί ή νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο».

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας η οποία θα γίνει είτε την Τρίτη 7, είτε την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, δε θα έχουν δικαίωμα δια ζώσης συμμετοχής (σ.σ. θα μπορούν να συμμετάσχουν κανονικά μέσω τηλεδιάσκεψης) όσοι είναι ανεμβολίαστοι και δεν διαθέτουν πιστοποιητικό ότι νόσησαν από covid19 στους τελευταίους έξι μήνες.

Άγνωστο όμως παραμένει τι θα συμβεί για όσους είναι μεν ανεμβολίαστοι, αλλά προσκομίσουν εργαστηριακή εξέταση των τελευταίων ωρών, η οποία να πιστοποιεί πως δεν είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Για το θέμα έχει γίνει σχετικό ερώτημα στο υπουργείο Εσωτερικών και αναμένεται απάντηση.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως λόγω των μεγαλύτερων απαιτήσεων σε χώρο για τις ανάγκες προστασίας από την πανδημία, η συνεδριάσεις εφεξής θα γίνονται στη ΔΕΥΑ Λάρισας, ενώ ήδη γίνονται οι απαιτούμενες εργασίες για να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής και μέσω τηλεδιάσκεψης.

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω