Διευκρινίσεις που αποσαφηνίζουν μία πιθανότατα στρεβλή εικόνα που επκρατεί σχετικά με το πότε και ποιός παραχώρησε την έκταση των 143,5 στρεμμάτων στην περιοχή του Μεζούρλου, εκεί όπου κτίστηκαν αρχικά το κλειστό γυμναστήριο και στη συνέχεια το AEL FC ARENA, δίνει ο πρώην Δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης με σημερινή του δήλωση στην εφημερίδα “Ελευθερία.”

Είπε συγκεκριμένα με αφορμή την επιστολή του επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Πέτρου Κρίκκη:

Επειδή είναι σίγουρο ότι ο κ. Κρίκης δεν τα ξέρει καλά τα γεγονότα της παραχώρησης της έκτασης των 143,5 στρεμ., στον λεγόμενο Β’ Πυρήνα, Μεζούρλο, είναι σίγουρο ότι κάποιοι άλλο τα γράφουν αλλά ούτε αυτοί το ξέρουν και πέραν αυτού μπερδεύουν και τις έννοιες των λέξεων Στη χθεσινή απάντηση γράφουν ότι προσπάθησα να κλωτσήσω την μπάλα στην κερκίδα, όλα όμως που εγώ την κλωτσάω προς το τέρμα γκολ ποστ επί το ελληνικότερο και λέω τα πράγματα με το όνομά τους και την πραγματική τους έννοια.

Δεν έχω καμία πολιτική ευθύνη διότι το 1988 που έγινε η παραχώρηση της έκτασης δεν ήμουν ούτε δημοτικός σύμβουλος.

Του ζήτησα να παρουσιάσει τη σύμβαση παραχώρησης που έλεγε ότι την κάναμε το 2008. Την περιμένουμε, αν βρει τέτοια σύμβαση να μας την δείξει. Όχι μόνο δεν την παρουσίασε, άλλα ούτε κουβέντα γι’ αυτό, αλλά άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Ποιος κλωτσάει την μπάλα στην κερκίδα; Δυστυχώς γι’ αυτόν και τους γράφοντες η εφημερίδα δημοσιεύει την απόφαση του 1988. Τώρα το Ποιος έχει θράσος είναι γνωστό σ’ όλους. Έρχομαι σ’ αυτά που λέει για την παραχώρηση. Στη σύμβαση-από- φαση φαίνεται ότι μόνο τα συμφέροντα του Δήμου και των πολιτών δεν διασφαλίστηκαν και τούτο διότι δεν μπήκε ο βασικός Όρος που προβλέπεται από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων ότι αν σε πέντε χρόνια δεν υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα η έκταση επιστρέφει στον Δήμο. Τι έγινε, μόνο το κλειστό της Νεάπολης. Τίνος είναι της ΓΓΑ. Τι πήρε ο Δήμος; Να μην πω τι λέει ο λαός για τέτοιες περιπτώσεις. Διότι αν ήθελαν να διαπραγματευτούν το συμφέρον του Δήμου, το Κλειστό έπρεπε να περάσει αμέσως στον Δήμο. Πήρε τίποτα αξιόλογα αντισταθμιστικά ο Δήμος και δεν το ξέρουμε. 35 χρόνια αυτό το Κλειστό ανήκει στη ΓΓΑ. Ας δει τη δική μας συμφωνία για τα γήπεδα του τένις. Δική μας και η έκταση, δικά μας και τα γήπεδα, εννοώ του Δήμου. Αυτές είναι συμφωνίες συμφέρουσες, ξέρουμε πολύ καλά τι κάνουμε γι’ αυτό και αυξήσαμε κατακόρυφα την περιουσία του Δήμου στα 16 χρόνια της θητείας μας. Τον προκαλώ να βγάλει ό,τι ντοκουμέντο έχει για τη σταυροφορία που λέει ότι κάναμε υπέρ του επιχειρηματία. Όχι λέμε για να λέμε. Γιατί ήμασταν το μαύρο πρόβατο των «οργανωμένων» αν ήμασταν σταυροφόροι. Μήπως ξέρει αυτός και οι καθοδηγούν- τες αυτόν ποιος απέτρεψε αυτό που πήγαινε να γίνει, δηλαδή να γκρεμιστεί το στάδιο Αλκαζάρ, το Κλειστό και το βαρέων αθλημάτων για να γίνει το «παλατάκι».

Μην μπερδεύετε κύριοι τη δημοτική μας αρχή με κόμματα, μην κρίνετε εξ ιδίων τ’ αλλότρια. Για τους Μεσογειακούς μην αναφέρεστε γιατί δυστυχώς και εσείς όπως και ο νυν δήμαρχος ήσασταν εναντίον και η πόλη και η Θεσσαλία στερήθηκαν πολλά. Αν χρειαστεί θα επανέλθω και με άλλα στοιχεία».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω