Ποιος δεν λατρεύει τα burgers;

Ζούμε σε μια εποχή που τα burgers έχουν ξεφύγει από τη λογική του fast food. Chefs από όλο τον κόσμο ασχολούνται με το παραδοσιακό αμερικάνικο πιάτο για να δημιουργήσουν νέες, ευφάνταστες συνταγές.

Το burger πλέον εξελίσσεται σε premium και gourmet γεύμα ή δείπνο.

Η λατρεία για τα burgers είναι δε τέτοια, που ένα ολόκληρο κίνημα στην εστίαση παρουσιάστηκε, γνωστό ως “better burger movement”. Πρόκειται για το κίνημα που ήρθε για να μετατρέψει τα burgers από μια junk food τροφή σε μια αληθινή, πλούσια διατροφικά και παράλληλα γευστική επιλογή. Μια καλύτερη και ταυτόχρονα πιο υγιεινή εκδοχή της δημοφιλούς επιλογής.

Αυτή τη νέα τάση έρχεται να εφαρμόσει στη Λάρισα ο Βασιλικός “The Food Bar Project”, το νέο tiny restaurant της πόλης στην Πλατεία της Νεάπολης.

Ο Βασιλικός είναι ένα εστιατόριο που έχει τη δική του άποψη πάνω στο gourmet burger. Μια ολόκληρη ομάδα εξειδικευμένων chefs συνεχώς δημιουργούν, δοκιμάζουν και παρακολουθούν τις τελευταίες τάσεις.

Τα πεντανόστιμα burgers του γίνονται με χειροποίητα μπιφτέκια τα οποία ζυμώνονται καθημερινά με μυρωδικά και λαχανικά από τον προσωπικό μπαχτσέ που διατηρεί το εστιατόριο στα Φάρσαλα.

Τα ψωμάκια ζυμώνονται και ψήνονται επιτόπου στην κουζίνα του Βασιλικού με τη μυστική συνταγή για brioche.

Τα burgers συνοδεύουν τηγανιτές πατάτες και φρέσκες σαλάτες και πάλι από το λαχανόκηπο, καθώς η όλη φιλοσοφία της κουζίνας του Βασιλικού έχει στηθεί στη λογική του “farm to fork”.

«Εμείς, στο Βασιλικό πιστεύουμε στη λογική του “better burger” και εργαζόμαστε καθημερινά για να προσφέρουμε στους πελάτες μας premium burgers με αγνά υλικά σε gourmet εκτελέσεις.» είπε χαρακτηριστικά στο onlarissa.gr ο ιδιοκτήτης του Βασιλικού κ. Βασίλης Βολιοτόπουλος.

Τα “better burgers” είναι εδώ.

Μια δοκιμή στο χώρο του Βασιλικού αρκεί να μας πείσει!

 

Βασιλικός, Καραολή Δημητρίου 12, Λάρισα. Βρείτε μας και στο efood.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω