Όταν πριν κάποια χρόνια η Ελευθερία Χατζηνίκου-Ντριγκόγια αποφάσιζε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, αλλάζοντας τον τρόπο προσέγγισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην προσχολική ηλικία, ξεκινώντας το Mini University στη Λάρισα, σίγουρα δεν φανταζόταν πως η μικρή της κόρη Δέσποινα θα πετύχαινε στις πανελλαδικές εξετάσεις με στόχο να γίνει και η ίδια παιδαγωγός!

Αυτό που σίγουρα όμως είχε στο μυαλό της ήταν η κινητήρια δύναμη που θα ενεργοποιούσε την διαδικασία που θα της επέτρεπε να ξεχωρίσει στην πόλη της Λάρισας μέσω της δουλειάς της. Μια κινητήρια δύναμη που συμπυκνώνεται στη λέξη «ποιότητα».

Ανήσυχο πνεύμα η ίδια και με συμπαραστάτη σε κάθε της βήμα τον άντρα της, γνωστό Λαρισαίο επιχειρηματία Αχιλλέα Ντριγκόγια, πορεύτηκε σε μια διαδρομή την οποία είχε σχεδιάσει προσεκτικά και μελετημένα. Στόχος της να προσεγγίσει την εκπαίδευση στην προσχολική ηλικία, η οποία θα στηριζόταν στη βιωματική μάθηση.

Στην πιο τρυφερή ηλικία ενός παιδιού, η ίδια κλήθηκε από την πρώτη στιγμή να οργανώσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο θα επέτρεπε στα νήπια να βιώσουν όλα όσα θα πρέπει να κάνει κτήμα του ένα παιδί στην ηλικία αυτή.

Μέσω καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων το Νηπιαγωγείο – Βρεφονηπιακός Σταθμός Ελευθερία Χατζηνίκου άλλαξε τα δεδομένα στην Λάρισα και όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, η σπίθα έγινε πυρκαγιά και στόμα με στόμα εκατοντάδες οικογένειες από τη Λάρισα εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους στην ίδια και στους συνεργάτες της.

Κάπως έτσι το Mini University κάθε καλοκαίρι, κλείνει για διακοπές, καθώς έχει οριστικοποιήσει τις λίστες του από τον Μάιο και ετοιμάζεται να υποδεχθεί νέα, λαμπερά μικρά χαμόγελα που θα δώσουν ζωή στους υπερσύγχρονους χώρους του.

Στη φαρέτρα του εκπαιδευτικού κοσμήματος προστίθεται πλέον και το όραμα της επόμενης γενιάς καθώς, όταν η Δέσποινα Ντριγκόγια αποφοιτήσει από την Παιδαγωγική Σχολή Αθηνών (ΕΚΠΑ), ένας φρέσκος, ακόμα πιο δημιουργικός άνεμος θα φυσήξει τόσο για την επιχείρηση όσο και για τα παιδάκια της Λάρισας!

Ποιος είπε άραγε πως τα χαμόγελα δεν κάνουν τα όνειρα πραγματικότητα;

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω