«Άνοιγμα στην Κοινωνία και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» παρουσιάζοντας συχνά και σοβαρά ιατρικά προβλήματα κάνει φέτος το 2ο Ιπποκράτειο Ιατρικό Συνέδριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που τις ημέρες 7-9 Σεπτεμβρίου αναμένεται να φιλοξενηθεί στη αμφιθέατρο Βιόπολις στη Λάρισα.

«Φέτος σκεφτήκαμε να ανοιχτούμε στην κοινωνία. Το πρόγραμμά μας έχει θέματα για ιατρική εκπαίδευση, θέματα που αφορούν την παγκόσμια υγεία, εισαγωγικές ομιλίες και στρογγυλές τράπεζες γύρω από σοβαρά θέματα υγείας όπως νεφρική ανεπάρκεια, καρκίνος του παχέος εντέρου, διαταραχές ηπατικών ενζύμων και χολερυθρίνης, οστεοαρθρίτιδα μεγάλων αρθρώσεων (ισχίο και γόνατο), καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, υπέρταση, καρκίνος του μαστού, καρκίνος του προστάτη, σακχαρώδης διαβήτης.» τόνισε ο πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Θεόφιλος Καραχάλιος στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα, το απόγευμα της Τρίτης, στο κτίριο Κατσίγρα.

«Οι στρογγυλές αυτές τράπεζες έχουν οδηγία να ξεκινήσουν από την πρόληψη, το τι μπορεί να γίνει σε πρωτοβάθμια υγεία και μετά να προχωρήσουν στις πιο σύγχρονες θεραπείες. Οι οδηγίες είναι όλα αυτά τα θέματα να αναλυθούν με απλό και κατανοητό τρόπο για να μπορέσουν να ενημερωθούν συνάδελφοι και ειδικοί από την πρωτοβάθμια υγεία αλλά κυρίως πολίτες της Λάρισας.» συμπλήρωσε ο κ. Καραχάλιος.

Δείτε βίντεο:

Παράλληλα με το ιατρικό συνέδριο -όπως γνωστοποίησε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής Π.Θ. κ. Αριστείδης Ζιμπής– θα λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο του «Ιπποκράτη – Η Αέναη Επιστροφή».

«Το 2ο Ιπποκράτειο Συνέδριο εντάσσεται στις εκδηλώσεις της πόλης της Λάρισας για την αέναη επιστροφή του Ιπποκράτη. Εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο και που η Ιατρική Σχολή αγκαλιάζει» είπε χαρακτηριστικά.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, «θα γίνει η απόδοση του όρκο του Ιπποκράτη στο Β’ Αρχαίο Θέατρο από τους αποφοιτήσαντες της περασμένης χρονιάς, με συμμετοχή εκπροσώπων από την αδελφή πόλη του Ιπποκράτη, την Κω. Στη συνέχεια θα έχουμε ένα μουσικό σύνολο που θα αποδώσει το έργο «Χορεύοντας με τους Κένταυρους» υπογράμμισε.

Τέλος, ο κ. Ζιμπής επισήμανε πως «Όλα αυτά θα πλαισιωθούν από τις εκδηλώσεις του δήμου έξω από το κτίριο Κατσίγρα, όπου θα έχουμε μια σύγχρονη προβολή του έργου και της διαδρομής του Ιπποκράτη σε ένα τρισδιάστατο μοντέλο».

Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι ανοιχτές στο κοινό.

Δείτε βίντεο:

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω