Την ευφορία για την εντυπωσιακή αλλά και ιστορική σύναμμα νίκη που πέτυχε στον Δήμο Λαρισαίων ο Θανάσης Μαμάκος, πολύ γρήγορα διαδέχθηκε η εγρήγορση για την επόμενη ημέρα, με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο να βρίσκεται επί ποδός ώστε αποκτήσει κατά το δυνατό συντομότερο διαυγή εικόνα για όλα όσα θα παραλάβει την 1η Ιανουαρίου.

Ωστόσο, στο «στρατόπεδο» του κ. Μαμάκου, τις αρχικές αβρότητες, ευχές για καλή επιτυχία και διαβεβαιώσεις περί ομαλής μετάβασης και συνεργασίας εκ μέρους της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, διαδέχθηκε ο έντονος προβληματισμός αρχικά για τους χειρισμούς του κ. Καλογιάννη με το παζάρι που οδήγησαν σε τραγέλαφο και στη συνέχεια τα δεκάδες θέματα εκατομμυρίων ευρώ που ήρθαν προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΛ, για τα οποία από τη νέα Δημοτική Αρχή υπάρχει σκεπτικισμός για το κατά πόσο εμπίπτουν στα «έκτακτα». Εκτιμάται δε, πως πριν καν αναλάβει ο κ. Μαμάκος, το συγκεκριμένο ζήτημα ενδέχεται να είναι το πρώτο μετεκλογικό σημείο τριβής με τον κ. Καλογιάννη.

Σε ότι αφορά την οργάνωση της νέας δημοτικής ομάδας, προς το παρόν ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Λαρισαίων τηρεί σιγή ασυρμάτου. Κατά πληροφορίες του onlarissa.gr αναμένεται τις επόμενες ημέρες να απουσιάσει για προσωπικούς λόγους από την πόλη.

Επιστρέφοντας όμως, θα γίνει η πρώτη συνάντηση μεταξύ των εκλεγμένων της «Η Λάρισα που μας αξίζει» όπου θα παρουσιαστούν οι βασικές κατευθύνσεις και το πλάνο διοίκησης. Θα ακολουθήσουν οι – κρίσιμες – κατ’ ιδίαν συναντήσεις του κ. Μαμάκου με τα στελέχη της Δημοτικής του ομάδας, με στόχο να βολιδοσκοπηθούν πρόσωπα και καταστάσεις, ενόψει της κατανομής των αξιωμάτων.

Παρά πάντως την έντονη φημολογία που κυκλοφορεί στην πόλη για πρόσωπα και… καρέκλες στο κτήριο της Ίωνος Δραγούμη, από το περιβάλλον του νέου Δημάρχου ξεκαθαρίζουν πως όλα κινούνται στη σφαίρα του σεναρίου και ότι όλες οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά την ολοκλήρωση του προαναφερθέντα κύκλου των επαφών. Ο νέος Δήμαρχος εξάλλου έχει έναν ιδιαίτερα ευχάριστο “πονοκέφαλο” να επιλέξει ανάμεσα σε πλήθος νέων και δυναμικών στελεχών, αλλά και σε έμπειρους παλαιότερους, με τον “πάγκο” του να είναι γεμάτος από επιλογές…

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω