Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, και στη Θεσσαλία αναμένονται 43άρια, σύμφωνα με τον Λαρισαίο προγνώστη Θεοφάνη Χατζηγρίβα.

Το τριήμερο Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή ακόμη και τις νύχτες, αλλά και τα πρωινά θα δούμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ενώ αναμένονται και μπόρες λόγω υψηλής υγρασίας.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

«Κορύφωση την Πέμπτη και Παρασκευή των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών ,που κούρασαν ιδιαίτερα τους κατοίκους της δυτικής, κεντρικής, βόρειας χώρας, αλλά και τμημάτων της Πελοποννήσου.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι στο άμεσο υπόλοιπο διάστημα μέχρι και την περίοδο περίπου 25 με 28 του μήνα, ότι θα υπάρξει έντονη και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Θα λέγαμε μάλιστα ότι επιλεκτικά και όχι καθολικά θα υπάρξουν εκ νέου ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες 37 μέχρι και 40/41 βαθμών Κελσίου κυρίως στο εσωτερικό της χώρας, και μακριά από τη θάλασσα.

Οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες θα εμφανιστούν την Πέμπτη, δίνοντας στο εσωτερικό της Μακεδονίας τιμές από 40 έως 44 βαθμούς Κελσίου, στα Θεσσαλία 41 έως 43 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά 40 με 42 βαθμούς Κελσίου, στην Πελοπόννησο 40 με 43 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά προσήνεμα της χώρας 38 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιωτικά του Αιγαίου και την Κρήτη σε πολύ τοπικό επίπεδο 36 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Και πάλι όμως οι μέγιστες τιμές φυσικά δεν αφορούν καθολικά τη χώρα, αλλά πάντα σε τοπικό επίπεδο.

Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μια σχετική πτώση, μόνο στην Μακεδονία κυρίως από τις απογευματινές ώρες, ενώ δεν θα λείψουν μάλιστα και κάποιες τοπικές διάσπαρτες μπόρες τις μεσημεριανές ώρες .

Χαρακτηριστικό της Πέμπτης-Παρασκευής, αλλά και της Τετάρτης οι ιδιαίτερα υψηλές τιμές ως προς τις ελάχιστες, τόσο νωρίς το πρωί, αλλά και το βράδυ.

Μάλιστα σε αρκετές περιοχές δεν θα πέσει το πρωί ακόμη και κάτω από τους 28 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο, αλλά και την Κυριακή η ημέρα θα ξεκινάει όμορφα με ηλιοφάνεια.

Η υγρασία όμως θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη, με αποτέλεσμα να δίνει κάποιες τοπικές βροχές, μπόρες ή καταιγίδες μικρής διάρκειας, σε τμήματα της Ηπείρου, Δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας, αλλά και της Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο, στα βορειότερα κυρίως, αλλά και πάλι σε αρκετές περιοχές θα παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Μάλιστα η υγρασία δεν θα βοηθάει καθόλου, με αίσθηση για μεγαλύτερες τιμές.

Θέλω να, τονίσω ότι η αστάθεια που θα επικρατήσει τις παραπάνω ημέρες, δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια, και σε τίποτα δεν μπορεί να χαλάσει τη διάθεση και τις διακοπές φίλων.

Αρκεί φυσικά να μην προκαλούμε την τύχη μας σε περίπτωση που εκδηλωθεί μπουρίνι.

Δεν θα επεκταθούμε παραπάνω σε ημέρες γιατί δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα. Μείνετε όμως συντονισμένοι μέχρι νεότερη ανάρτηση».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω