Ένας μεγάλος κύκλος έκλεισε για την εστίαση στη Λάρισα. Ένας θρυλικός χώρος που στέγασε πέντε διαφορετικά μαγαζιά για 35 ολόκληρα χρόνια και διασκέδασε όλα γενιές και γενιές νεολαίας και όχι μόνο, ήρθε η ώρα να ρίξει τίτλους τέλους, καθώς κατεδαφίζεται.

Το ραντεβού δινόταν όλα αυτά τα χρόνια στην Φρίξου 6, τον γνωστό πεζόδρομο στην «καρδιά» της Λάρισας όπου τα τελευταία χρόνια φιλοξενούσε το café bar “Vintage”, που με μεράκι ξεκίνησε και το εκτόξευσε ο ιδιοκτήτης του, Βασίλης Λιάπης. Υπήρξε στέκι για πολύ κόσμο αυτά τα 12 χρόνια και πολλοί Λαρισαίοι έχουν κρατήσει στο κουτάκι των αναμνήσεων τους αναρίθμητες ευχάριστες στιγμές.

Ωστόσο ο συγκεκριμένος χώρος έχει διαχρονική αξία καθώς πριν το «Vintage», έζησε επίσης μεγάλες στιγμές ξεκινώντας την διαδρομή του στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ως «Καμάρες», από το ’91 – ’97 στέγασε την θρυλική «Frog», ένα στέκι που μεγάλωσε τους σημερινούς 50ρηδες και τους έδειξε τον δρόμο στη διασκέδαση της Λάρισας. Έπειτα για 18 ολόκληρα χρόνια ως “Bizzare” διέγραψε μια υπέροχη διαδρομή από το 1997-2005 στη νύχτα της Λάρισας, για να δώσει την σκυτάλη στο «Πορτοκάλι» που από το 2005 έως το 2011 άφησε επίσης το στίγμα του.

Ο υπέροχος αυτός χώρος έμελλε να σφραγίσει αυτό το μεγάλο ταξίδι με το «Vintage» που τόσο αγαπήθηκε από όλες τις ηλικίες των Λαρισαίων για μια ντουζίνα χρόνια, από το 2011  – 2023.

Το γνωστό bar έριξε τίτλους τέλους στις αρχές Ιουλίου αφήνοντας χωρίς «στέγη» εκατοντάδες θαμώνες, καθώς ο ιδιοκτήτης του κτιρίου αποφάσισε να το πουλήσει. Μάλιστα το νεοκλασικό θα κατεδαφιστεί σύντομα. Κατά πληροφορίες του onlarissa.gr, στην θέση του θα αναγερθεί πολυτελέστατη πολυκατοικία με διαμερίσματα προς πώληση.

Μια ακόμη ιστορία στον χώρο της διασκέδασης στη Λάρισα λαμβάνει τέλος και δυστυχώς θα μείνουν μόνο οι υπέροχες θύμησες και η νοσταλγία για τα αμέτρητα βράδια διασκέδασης για χιλιάδες Λαρισαίους μέσα σ’ αυτή την διαδρομή των 35 χρόνων. Ωστόσο αυτό το κτίριο άφησε το δικό του αποτύπωμα και θα μείνει για πάντα ζωντανό μέσα από τις αναμνήσεις μας…

Όσο για τον εξαιρετικά δραστήριο επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του «Vintage», δίνει ραντεβού με τους φίλους του για το κοντινό μέλλον. Σε επικοινωνία του με το onlarissa.gr, ο Βασίλης Λιάπης αρκέστηκε να πει απλά: «Ένας κύκλος έκλεισε, αποχαιρετήσαμε το «Vintage», αλλά θα τα ξαναπούμε σύντομα με ένα νέο εγχείρημα… κάπου στη Λάρισα».

Ο Βασίλης αξίζει να σημειωθεί πως ήταν μόλις 26 ετών όταν ρίχτηκε στον στίβο της εστίασης, δημιούργησε αυτόν τον μοναδικό χώρο που έμελλε να αγαπήσουν οι Λαρισαίοι και ουσιαστικά ανδρώθηκε επιχειρηματικά μέσα από αυτό το πετυχημένο μαγαζί, με το οποίο μοιραία απέκτησε ένα πολύ ισχυρό συναισθηματικό δέσιμο.

Μάλιστα ο ίδιος και η εν λόγω επιχειρηματική του κίνηση, στάθηκε η αφορμή να πάρει πνοή και ζωή ο πεζόδρομος της Φρίξου, καθώς τον μιμήθηκαν και άλλοι επαγγελματίες του χώρου ανοίγοντας επίσης καταστήματα εστίασης, με αποτέλεσμα το στενάκι της Φρίξου να μεταμορφωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα σε μία πολυσύχναστη πιάτσα.Δεν είναι τυχαίο ότι όλη η γειτονιά έχει στενοχωρηθεί με την δυσάρεστη εξέλιξη της κατεδάφισης του κτιρίου και το ξαφνικού κλεισίματος του “Vintage”…

Ρεπορτάζ: Αθανασία Παύλου 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω