Πλήθος Λαρισαίων παρέστη στην τιμητική εκδήλωση που πραγματοποίησε με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών, Πατέρων και Διδασκάλων της Εκκλησίας και προστατών της παιδείας, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου σήμερα, το απόγευμα της Δευτέρας στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, στο πλαίσιο της οποίας έγινε και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της.

Παρουσιάστηκε επίσης το εμβληματικό 10ο τεύχος του περιοδικού “Αχιλλίου Πόλις”, το οποίο είναι αφιερωμένο στην παιδεία, από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Θεμιστοκλή Μουρτζανό, Διευθυντή του περιοδικού και τον Ελλογιμώτατο κ. Αλέξη Καλέση, Διευθυντή του 12ου Γυμνασίου Λάρισας.

Στη συνέχεια βραβεύτηκαν οι μαθητές των σχολείων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού που πρώτευσαν στον περυσινό μαθητικό διαγωνισμό της Ιεράς Μητροπόλεως με θέμα «Κοιλάδα του Πηνειού ποταμού: Το σπίτι μας».

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος τόνισε μεταξύ άλλων: “Σημαντική η σημερινή ημέρα για τα σχολεία μας και την παιδεία. Η παιδεία μας είναι κάτι πολύ σημαντικό, όσο περνάνε τα χρόνια βλέπουμε πως η παιδεία μας μετατρέπεται σε εκπαίδευση. Δεν βλέπουμε πλέον στα σχολεία μας να γίνονται προσπάθειες οι άνθρωποι να παιδαγωγηθούν, να αποκτήσουν αρχές, αλλά βλέπουμε μια προσπάθεια να φορτωθούν γνώσεις, όχι ότι αυτό δεν είναι καλό, αλλά σε κάθε περίπτωση η παιδαγωγική έννοια με την έννοια της ελευθερίας της ψυχής τείνει να υποσκελίζεται. Σήμερα παρουσιάζουμε αυτό το τεύχος που είναι αφιερωμένο στην παιδεία με πολλούς συντελεστές οι οποίοι αποτυπώνουν το πρόβλημα της παιδείας».

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Βασιλική Ζιάκα σημείωσε ότι πρέπει να εμπνευστούμε από το παράδειγμα των Τριών Ιεραρχών.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Ζωή Μπουρουτζή – ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω