Τους προστάτες της, Τρεις Ιεράρχες, τίμησε η εκπαιδευτική κοινότητα της Λάρισας σήμερα το πρωί της Τρίτης στην Αρχιερατική Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, με την παρουσία εκπροσώπων της εκπαίδευσης καθώς και των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

«Σήμερα η εκκλησία μας τιμά την μνήμη των Τριών Ιεραρχών και οικουμενικών διδάσκαλων. Αλήθεια, γιατί αυτοί οι τρεις είναι τόσο σημαντικοί ώστε να τους αποκαλούμε οικουμενικούς διδασκάλους και μάλιστα να διεκδικούν αυτή την ιστορική αποκλειστικότητα ως προστάτες των γραμμάτων και ολόκληρης της παιδείας . Μελετώντας αναλυτικότερα το έργο τους όμως και την ζωή τους θεωρώ πως έχει ενδιαφέρον η αναγωγή στο σήμερα και κατά πόσο μπορούν να λειτουργήσουν ως πρότυπα για όλους στην κρίση που περνάει η χώρα», ανέφερε στον πανηγυρικό λόγο της ημέρας η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας κ. Σοφία Παπαδοπούλου, αναφερόμενη στην συνέχεια στο σημαντικό έργο των Τριών Ιεραρχών όσον αφορά στην συνύπαρξη ελληνισμού και χριστιανισμού .

«Είναι αναγκαίο στις μέρες μας η παιδεία μας να μην αποκολληθεί από την ελληνορθόδοξη πίστη, γιατί αυτή είναι που θα εγγυηθεί την επιβίωση του έθνους σε βάθος χρόνου», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Άθλησης, κ. Ηρακλής Γερογιώκας.

«Γιορτάζουμε σήμερα τους Τρεις Ιεράρχες που τίμησαν και καταξίωσαν τα ελληνικά γράμματα με το έργο και τη ζωή τους, Για εκείνους η εκπαίδευση στηρίζεται στην ελευθερία, τον σεβασμό και την αγάπη στο ανθρώπινο πρόσωπο. Ας είναι λοιπόν παράδειγμα και πρότυπο για όλους εμάς», τόνισε η Περιφερειακής Διευθύντριας της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Βασιλικής Ζιάκα.

Την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση εκπροσώπησαν οι Σχολικές Μονάδες: 2ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας και 26ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας με τους σημαιοφόρους – παραστάτες και αντιπροσωπεία μαθητών του 3ου Νηπιαγωγείου Λάρισας. Τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση εκπροσώπησαν οι Σχολικές Μονάδες: 12ο Γυμνάσιο Λάρισας και 4ο Γενικό Λύκειο Λάρισας με τους/τις σημαιοφόρους – παραστάτες.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω