Την μέρα της απελευθέρωσης του Βόλου από τη γερμανική ναζιστική κατοχή, στις 19/10/1944, τίμησαν σήμερα το μεσημέρι οι Οργανώσεις Μαγνησίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Η εκδήλωση έγινε στο Μνημείο των εκτελεσμένων Κομμουνιστών στο«Καζανάκι»,με κεντρικό ομιλητή το Βασίλη Μεταξά,βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ.  Στην εκδήλωση έγινε κατάθεση στεφάνων ενώ διαβάστηκε σύντομο κείμενο από τη Μαρία Ρουχά,στέλεχος της ΚΝΕ για τη  συμβολή των  γυναικών στην πάλη των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ. 

Στην ομιλία του ο  Βασίλης Μεταξάς τόνισε μεταξύ  άλλων τα εξής: «Με τη σημερινή μας εκδήλωση, εδώ, σε αυτόν τον ιερό τόπο,  τιμούμε την ηρωική γενιά της αθάνατης Εθνικής μας Αντίστασης, του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, του ΔΣΕ, στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που δεν λύγισαν στα πέτρινα χρόνια του ναζισμού – φασισμού, του ιμπεριαλιστικού πολέμου, που έδωσαν τη μάχη στις γειτονιές του Βόλου και τα χωριά, στα άπαρτα βουνά με το όπλο στο χέρι, με το χωνί, με κάθε μέσο! Απέναντι στην αστική τάξη, τους αυλικούς της, που τις πιο μαύρες ώρες είτε συνεργάστηκαν άμεσα με τους κατακτητές είτε έφυγαν από την Ελλάδα, πλήρως αποσπασμένοι από το λαό, τα ολοκαυτώματα και τις εκτελέσεις, την πείνα και τα βασανιστήρια.

Τιμούμε τους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες του λαϊκού μας κινήματος, που έπεσαν στα πεδία των μαχών, που εκτελέστηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, πέρασαν τα πάνδεινα, για να κρατήσουν άσβεστη τη φλόγα του αγώνα, του παραδείγματος, της ιστορικής συνέχειας, στον αγώνα για να ξημερώσει ένα καλύτερο μέλλον. Γιορτάζουμε τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση του Βόλου, την απελευθέρωση της χώρας! Γιορτάζουμε την αστείρευτη δύναμη του λαού που όταν το αποφασίσει μπορεί να μεγαλουργήσει. Μπορεί να τα βάλει με τον πιο δυνατό αντίπαλο! (…)“.

Τίμησαν την ημέρα της απελευθέρωσης του Βόλου οι Οργανώσεις Μαγνησίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕΤίμησαν την ημέρα της απελευθέρωσης του Βόλου οι Οργανώσεις Μαγνησίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Απεμπλοκή από τα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

Στη συνέχεια ο  Βασίλης Μεταξάς σημείωσε πως «η χώρα μας μόνο “δύναμη σταθερότητας” δεν είναι», όπως μας λένε. Αντίθετα, έχει μετατραπεί από τη μια άκρη έως την άλλη σε χώρο φιλοξενίας ΝΑΤΟικών βάσεων που παίζουν κρίσιμο ρόλο για να συνεχίζονται οι δύο πόλεμοι.  Στη Θεσσαλία είμαστε στο μάτι του κυκλώνα. Η πόλη μας, το λιμάνι, η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού, η 111 Π.Μ., το λιμάνι, τα ραντάρ στο Πήλιο, όλα βρίσκονται υπό την αξιοποίηση των αμερικανονατοϊκών δυνάμεων. Μαζί με τη Λάρισα όπου μετασταθμεύουν τα κατασκοπευτικά drones στην 110 Π.Μ., όπου βρίσκεται η έδρα της επιχείρησης “ΑΣΠΙΔΕΣ” στην Ερυθρά Θάλασσα, αποτελούν τη βάση για στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν άμεσα, καθημερινά, στη συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία, στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, στην στήριξη του κράτους – τρομοκράτη Ισραήλ.  Και αυτό κανένας λαϊκός άνθρωπος, κανένας νέος και νέα, δεν μπορεί να το δέχεται.

Απέναντι σε αυτή την εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση που έχουν διαμορφώσει οι αποφάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, με τη συναίνεση των κομμάτων της βολικής αντιπολίτευσης ο λαός και η νεολαία μία επιλογή έχουν! Να δυναμώσουν την πάλη τους. Για να επιστρέψουν όλα τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων και να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης που παλεύει για το αυτονόητο δικαίωμα να ζήσει στη δική του πατρίδα την οποία του στερούν. Γι’ αυτό και είναι ελπιδοφόρες οι πολυάριθμες αντιδράσεις, τόσο αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και στρατευμένων νέων, παιδιών του λαού. Κάτω τα χέρια σας από τους φαντάρους που αντιτίθενται στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στο πλευρό του κατακτητή, όπως είναι το κράτος του Ισραήλ. Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά και θα τους υπερασπιστεί ο ίδιος ο λαός!».

Συμβάλλουμε ώστε να ενισχυθεί το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής

Καταλήγοντας, ο  Βασίλης Μεταξάς επισήμανε «το ΚΚΕ σήμερα είναι πολύ πιο έμπειρο, πιο ώριμο και με πολύτιμη παρακαταθήκη την προσφορά και τις θυσίες των προηγούμενων γενιών κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών. Είναι αποφασισμένο και μπορεί μαζί με την εργατική τάξη και τον λαό να το πάει μέχρι τέλους!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.4”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Περισσότερα Εδω