Το καίριο θέμα του τουρισμού στη Λάρισα τέθηκε επί τάπητος σήμερα το πρωί της Τρίτης σε σχετική ημερίδα που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης και διοργανώνει η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Λάρισας σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού, της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Δήμων της ΠΕ Λάρισας, του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Λαρισαίων ΟΛΟΝ ΑΕ, του ΣΘΕΒ και άλλων θεσμικών φορέων.

Η εκδήλωση στοχεύει στην παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, τη συζήτηση για τις ενέργειες και δράσεις που απαιτούνται για μια επιτυχημένη περίοδο την τρέχουσα χρονιά και την αντιμετώπιση της έλλειψης εξειδικευμένων στελεχών και προσωπικού.

Στην ημερίδα τοποθετήθηκαν Διοικητικοί Φορείς και Οργανισμοί, Επιχειρηματικοί και Εκπαιδευτικοί Φορείς σε μια ανοιχτή συζήτηση.

Η κλιματική αλλαγή, η έλλειψη προσωπικού και οι ακυρώσεις από την Γερμανία είναι τα τρία μεγάλα θέματα που απασχολούν όλο το τουριστικό φάσμα γενικά σε όλη την χώρα σύμφωνα με την πρόεδρο Ξενοδόχων Λάρισας κ. Ειρήνη Παπαϊωάννου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γιάννης Μπουτίνας, σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της ημερίδας, τόνισε ότι: “Η Θεσσαλία δεν είναι μια περιφέρεια πρώτης ταχύτητας στον τουρισμό, μαζί με τους ξενοδόχους θα προσπαθήσουμε για καλύτερη προβολή της Θεσσαλίας στον κόσμο. Οι πρώτες περιφέρειες έχουν άνω των 300.000 κλινών στα ξενοδοχεία τους. Η Θεσσαλία έχει μόνο 29.000 κλίνες ξενοδοχειακές, άρα δεν μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα αλλά μπορεί να κάνει μια πολύ καλή προβολή για να έχουμε περισσότερες επισκέψεις. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνουν το «παιχνίδι» οι επαγγελματίες για να διαμορφώσουν τα πακέτα τους για να έχουμε μεγαλύτερες δαπάνες εδώ στην Θεσσαλία. Είναι σε πάρα πολύ καλά επίπεδα οι κρατήσεις ως στιγμής. Απ’ ότι φαίνεται θα περάσουμε το επίπεδο του 2019, παρά τους αστάθμητους παράγοντες, των εκλογών και του καιρού».

Η πρόεδρος Ξενοδόχων Λάρισας κ. Ειρήνη Παπαϊωάννου με την σειρά της τόνισε πως: «Σήμερα συναντιόμαστε όλοι οι εμπλεκόμενοι στον τουρισμό στην περιοχή μας. Κάνουμε έναν απολογισμό της μέχρι τώρα κατάστασης και για να δούμε το τι μέλλει γενέσθαι για το καλοκαίρι. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε διάφορα προβλήματα, όπως και όλη η Ελλάδα, όπως είναι η κλιματική αλλαγή, η έλλειψη προσωπικού και οι ακυρώσεις από την Γερμανία που αφορούν όλο το τουριστικό φάσμα. Επίσης να επικαιροποιήσουμε τις θέσεις του νομού Λαρίσης στην τουριστική σκακιέρα και να δούμε ο καθένας τι μπορεί να προσφέρει».

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις:

Δείτε φωτογραφίες: 

Ραφαέλα Παπαοικονόμου / φωτο-βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω