Το 1ο Γυμνάσιο Καρδίτσας θα λειτουργήσει ως Πειραματικό Γυμνάσιο από το σχολικό έτος 2020-21. Τα Πειραματικά Σχολεία στοχεύουν στην καλλιέργεια και στη διάχυση βέλτιστων εκπαιδευτικών πρακτικών και μεθόδων. Ο μαθητής- βρίσκεται στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας καθώς προάγεται μέσα από δράσεις η καινοτομία, η συνεργατική και η βιωματική μάθηση αλλά και η δημιουργική ενασχόληση τους με τα γνωστικά αντικείμενα. Ταυτόχρονα, καλλιεργείται η αυτενέργεια, η υπευθυνότητα, η δημιουργικότητα και η κριτική τους σκέψη.

Το Ωρολόγιο και το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών του Πειραματικού Σχολείου είναι το ίδιο με αυτό των υπόλοιπων σχολείων της δημόσιας εκπαίδευσης, δηλαδή οι μαθητές παρακολουθούν τα ίδια μαθήματα με τους μαθητές που φοιτούν στα άλλα σχολεία (κανονικό ωράριο λειτουργείας 8:15 π.μ – 13:50 μ.μ). Μετά τη λήξη του κανονικού ημερήσιου προγράμματος, όσοι μαθητές το επιθυμούν, μπορούν να συμμετέχουν σε ενισχυτική διδασκαλία καθώς και σε ομίλους δημιουργικότητας και καινοτομίας σκοπός των οποίων είναι η κοινωνικοποίηση, η αξιοποίηση των ιδιαίτερων κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών σε ποικίλους γνωστικούς τομείς.

Επισημαίνεται ότι στο Πειραματικό Γυμνάσιο θα λειτουργούν και Τμήματα Ένταξης για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες

Εισαγωγή των μαθητών/τριών στο Πειραματικό Γυμνάσιο

Η εισαγωγή των μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη του Πειραματικού Γυμνασίου πραγματοποιείται με κλήρωση η οποία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά από τριμελή Επιτροπή την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021.

Σας ενημερώνουμε ότι η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για τα πειραματικά σχολεία βρίσκεται σε λειτουργία. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται μέσω της Ενιαίας
Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης στο σύνδεσμο:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-protupo-peiramatikoskholeio έως 17 Ιουνίου 2021.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2021-2022 μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε ένα μόνο Πειραματικό Γυμνάσιο. Για την αποφυγή ταλαιπωρίας, θα πρέπει να βεβαιωθούν πως έχουν επιλέξει προσεκτικά την ονομασία του σχολείου μας ( 1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ) πριν οριστικοποιήσουν την αίτησή τους.

Ο/Η κηδεμόνας που υποβάλλει τη δήλωση θα πρέπει να την οριστικοποιήσει και να σημειώσει τον κωδικό και το κλειδί της αίτησης που αποδίδονται αυτόματα καθώς είναι απαραίτητα στοιχεία για την παρακολούθηση της διαδικασίας από τους/τις αιτούντες/ούσες.

Για απορίες σχετικά με την υποβολή αίτησής, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα 2441022198 και 2441025848 κατά τις ώρες λειτουργείας του
σχολείου.

Η Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Καρδίτσας

Νίκη Ποταμίτου

Περισσότερα Εδω