Ερώτηση στην Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Χρήστος Καπετάνος, ενημερώνοντας και τον δήμαρχο Τυρνάβου Στέλιο Τσικριτσή, απευθυνόμενη προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Δένδια, σχετικά με την ανάγκη συνέχισης της δωρεάν παραχώρησης του Σχολικού Συγκροτήματος στο Στρατόπεδο «Σχοινά», στους μαθητές από τα Δένδρα-Πλατανούλια, το σχολείο των οποίων επλήγη από τον τελευταίο καταστροφικό σεισμό.

Η απάντηση που εστάλη με το υπ αριθμόν πρωτοκόλλου Φ900α/5817/19482 έγγραφο από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένα τον υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη, ήταν θετική σύμφωνα με τον σχεδιασμό και της νυν δημοτικής αρχής και του Δημάρχου, που είχε προβεί ήδη σε σχετικές ενέργειες και ανακοινώνεται επισήμως πλέον και εγγράφως ότι, παραχωρείται δωρεάν το σχολείο για 3 ακόμη έτη έως την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς 2026-2027.

Με την απόφαση αυτή εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία της Σχολικής Μονάδας Δένδρων-Πλατανουλίων, η οποία επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο κτίριο.

Η προσωρινή λύση που δόθηκε τότε ήταν η στέγαση της σχολικής μονάδας στο Στρατόπεδο «Σχοινά»στον Τύρναβο, που συνεχίζει να χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα.

Η προσπάθειά όλων μας επικεντρώνεται τώρα στη γρήγορη ολοκλήρωση των απαραίτητων επισκευών των σχολικών κτιρίων, ώστε οι μαθητές να επιστρέψουν στα μαθήματα τους που ήδη έχουν ξεκινήσει σε ασφαλείς και κατάλληλες συνθήκες στο υπάρχον σχολικό κτίριο του στρατοπέδου.

Σύμφωνα με το υπάρχον χρονοδιάγραμμα, η ΔΕΗ ως ανάδοχος του έργου, προβλέπεται να έχει ολοκληρώσει το έργο ανέγερσης και επισκευής της σχολικής μονάδας στην τοπική κοινότητα Δένδρων-Πλατανουλίων μέχρι το τέλος του Αυγούστου του 2027.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο κ. Καπετάνος δήλωσε:

Ως Βουλευτής, του νομού Λάρισας, θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά την πορεία των έργων και συνεχίζω βεβαίως να υποστηρίζω τις ανάγκες των χωριών μας για άνοιγμα των σχολείων που θα δώσει ζωή στις περιοχές αυτές.

Ευχαριστώ θερμά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την άμεση ανταπόκρισή του και τον Δήμο Τυρνάβου για την αγαστή συνεργασία.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω