Στο κρατητήριο οδηγήθηκαν την Πέμπτη με τη διαδικασία του αυτόφωρου εννέα υπεύθυνοι καταστημάτων εστίασης που δραστηριοποιούνται στα παράλια της Λάρισας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Βελίκας και της Σωτηρίτσας.

Κατά πληροφορίες του onlarissa.gr η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή τους μετά από σχετική καταγγελία της Κτηματικής Υπηρεσίας στις Εισαγγελικές αρχές, με αφορμή μία μακροχρόνια διαμάχη που υπάρχει με αφορμή τον παλαιό αιγιαλό.

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πως τα συγκεκριμένα καταστήματα προκειμένου να έχουν τραπεζοκαθίσματα στην απέναντι πλευρά της παραλιακής οδού, θα πρέπει να υπάρχει «ομορότητα» με τον υπόλοιπο χώρο. Ωστόσο, λόγω του παλαιού αιγιαλού, η Κτηματική Υπηρεσία ζητά να ενοικιάσουν τον υπόλοιπο χώρο, κάτι που όμως οι ίδιοι το αμφισβητούν κι έχουν κινηθεί δικαστικά με την υπόθεση να μην έχει τελεσιδικήσει ακόμη!

Έτσι, οι εννέα καταστηματάρχες και υπεύθυνοι οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς και κρατούνται για να δικαστούν αύριο στο αυτόφωρο!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Αγιάς, στην οποία αναφέρει τα εξής: «Αδιανόητα πράγματα συμβαίνουν στον Δήμο μας.

Δεν φτάνει που η περιοχή μας έχει αποκλειστεί από Βορρά λόγω της μη ύπαρξης του κόμβου Πυργετού.

Δεν φτάνει που με τις λανθασμένες ενέργειες του Δημάρχου, λόγω λαθών και εμμονών, ο παραλιακός δρόμος είναι αποκομμένος.

Δεν φτάνει που ο μοναδικός δρόμος που συνδέει τα πανέμορφα παράλιά μας με την ενδοχώρα είναι τόσο παλιάς σχεδίασης που προκαλεί τεράστιες δυσκολίες στους οδηγούς και απίστευτα μποτιλιαρίσματα και επομένως δυσκολία πρόσβασης.

Σήμερα, επαγγελματίες της περιοχής μας, δέσμιοι μιας παράλογης γραφειοκρατίας αλλά και της αδυναμίας του Δήμου να προκαλέσει την λύση στο πρόβλημα του Αιγιαλού, οδηγήθηκαν με χειροπέδες στο αυτόφωρο απλά και μόνο γιατί οι υπηρεσίες του κράτους δεν μπορούν να συνεννοηθούν.

Άνθρωποι οικογενειάρχες, που έχουν επενδύσει στην περιοχή και οι οποίοι όχι μόνο έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής αλλά έχουν καλύψει τα κενά και της πολιτείας αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ζητούμε την άμεση επίλυση του προβλήματος του αιγιαλού.

Ζητάμε να σταματήσει η πολιτεία να κυνηγά το εύκολο θύμα, τον απλό επαγγελματία ο οποίος απ’ ότι φαίνεται έχει μόνο υποχρεώσεις και κανένα δικαίωμα.»

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω