Ανακοινώνεται ότι το Γενικό Λύκειο Ελασσόνας και το Γενικό Λύκειο Δομενίκου θα συνδιοργανώσουν τη συνδιάσκεψη προτύπων των Ηνωμένων Εθνών (Model United Nations) στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2024, στο Λύκειο Ελασσόνας (Η ώρα για το Σάββατο είναι 15:00-17:00μ.μ).σε συνεργασία με το International School of Athens. Η συνδιάσκεψη αυτή θα δώσει στους μαθητές την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε συζητήσεις διεθνούς εμβέλειας και να προτείνουν λύσεις για καίρια παγκόσμια ζητήματα.

Η ατζέντα της συνδιάσκεψης περιλαμβάνει θέματα που αγγίζουν ποικίλους τομείς της διεθνούς κοινότητας:

1. United Nations Educational, Scientific and Cultural Organisation (UNESCO) Αξιολόγηση στρατηγικών για την ενίσχυση της έλξης των μαθηματικών στους μαθητές, ειδικά στα κορίτσια. Οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν τρόπους προώθησης των μαθηματικών σε μαθητές, με έμφαση στην ενίσχυση της συμμετοχής των κοριτσιών σε αυτά τα αντικείμενα, καταρρίπτοντας στερεότυπα και ανισότητες στην εκπαίδευση.

2. United Nations Environmental Program (UNEP) Εξερεύνηση της προόδου πρωτοβουλιών για τον οικοτουρισμό, με στόχο τη βιώσιμη περιβαλλοντική συμμετοχή. Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν πώς ο οικοτουρισμός μπορεί να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος και στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικοτουριστική βιομηχανία.

3. Forum on Greek Politics Συζήτηση μέτρων για την αποτροπή γενοκτονικών εγκλημάτων, με έμφαση στη μνήμη και αντιμετώπιση του Ολοκαυτώματος του Δομενίκου. Ένα θέμα με τοπική αλλά και παγκόσμια σημασία, που συνδέεται με τη μνήμη του Ολοκαυτώματος του Δομενίκου. Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν τρόπους για την αποτροπή γενοκτονιών και άλλων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

4. Commission on the Status of Women Παροχή ψυχολογικής στήριξης σε γυναίκες που έχουν επιβιώσει από σεξουαλική κακοποίηση και βία. Ένα ζήτημα με έντονη κοινωνική διάσταση, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν τρόπους παροχής στήριξης και βοήθειας σε γυναίκες που έχουν επιβιώσει από σεξουαλική κακοποίηση, δίνοντας έμφαση στην ψυχική υγεία και την ενδυνάμωση.

Η συνδιάσκεψη προσφέρει στους μαθητές την ευκαιρία να αναπτύξουν τις διαπραγματευτικές τους δεξιότητες, να συνεργαστούν και να προτείνουν λύσεις για τα παγκόσμια προβλήματα. Είναι μια μοναδική εμπειρία που συμβάλλει στη διαμόρφωση νέων ηγετών με διεθνή προοπτική. Η συμμετοχή επιπλέον μαθητών είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τα θέματα της συνδιάσκεψης, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της δράσης: https://ccpanaretou.wixsite.com/ellasonamun.

Ημερομηνίες Συνδιάσκεψης: 20-21 Σεπτεμβρίου 2024 Τόπος Διεξαγωγής: Γενικό Λύκειο Δομενίκου Διοργάνωση: International School of Athens, Γενικό Λύκειο Ελασσόνας, Γενικό Λύκειο Δομενίκου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω