Ενημέρωση για θέματα που άπτονται της ανασυγκρότησης Θεσσαλίας όπως την κατάσταση των αποζημιώσεων και την αποκατάσταση των βασικών υποδομών είχε σήμερα, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας κ. Σωκράτης Φάμελλος από τον περιφερειάρχη κ. Δημήτρη Κουρέτα.

«Παρά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, η περιοχή δεν γνωρίζει ποιο είναι το σχέδιο ανασυγκρότησης, ποιο το σχέδιο διαχείρισης υδατικών πόρων, ποιο το σχέδιο κινδύνου πλημμύρας. Δυστυχώς η Θεσσαλία βρίσκεται ένα βήμα πίσω, από ότι βρισκόταν πριν τον Daniel. Η πολιτεία δεν διαθέτει επικαιροποιημένο σχεδιασμό. Υπάρχει μεγάλο θέμα ανθεκτικότητας στη Θεσσαλία, για το οποίο οφείλεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για ανθεκτικότητα και της ζωής όσον αφορά την ασφάλεια των υποδομών αλλά και της οικονομίας. Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι εξελίσσεται ένα μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα στη Θεσσαλία. Νέοι και νέες φεύγουν γιατί δεν βρίσκουν άκρη με όλα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον τόπο» τόνισε ο κ. Φάμελλος κατά την άφιξή του στο νέο διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη Λάρισα.

Όπως σημείωσε «πρέπει να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει και γνώσεις αλλά κι ουσιαστικές προτάσεις. Όχι μόνο κάνοντας κριτική αλλά πολύ περισσότερο όχι κάνοντας επικοινωνιακές φιέστες όπως ο Πρωθυπουργός».

«Όχι συγχωροχάρτι στον Κυριάκο Μητσοτάκη»

«Την Κυριακή έχουμε πολύ σημαντικές εκλογές και για την Ευρώπη και για την Ελλάδα. Η πρώτη δική μας πρόταση είναι όλοι κι όλες να συμμετέχουμε. Η αποχή δεν είναι λύση. Επίσης, ενέχει ένα μεγάλο κίνδυνο: να αποτελέσει συγχωροχάρτι για τον κύριο Μητσοτάκη και να συνεχίσουν οι επιλογές ενάντια της κοινωνίας. Χρειάζεται μία πρόταση με προγραμματική προοδευτική διέξοδο όπως αυτή που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκινά από τη δυνατότητα να ζήσουμε καλύτερα στον τόπο μας κι όχι τη μόνιμη αγωνία για την επόμενη ημέρα» ήταν το μήνυμα του προέδρου για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, φανατικός οπαδός της διαφάνειας και της δημοκρατίας»

Ερωτηθείς για το πόθεν έσχες του Στεφάνου Κασσελάκη κι όσα έχουν προκύψει μετά την παρουσίασή του στη Θεσααλονίκη, ο κ. Φάμελλος δήλωσε: «ο Μητσοτάκης προσπάθησε από πολλές διαδρομές να ξεχάσουμε για τι συζητάμε για την Κυριακή. Τον ρωτάγαμε για την ακρίβεια, μας έλεγε πόθεν έσχες. Τον ρωτάγαμε για τα υπερκέρδη των ολιγοπωλίων, μας έλεγε πόθεν έσχες. Τον ρωτάγαμε για το κράτος δικαίου, μας έλεγε πόθεν έσχες. Έφτασε σε σημείο να πει πόθεν έσχες και για το έγκλημα των Τεμπών. Για να μην έχει, λοιπόν, καμία δικαιολογία και υπεκφυγή ο Στέφανος Κασσελάκης δημοσιοποίησε τα στοιχεία, και τώρα είναι σειρά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έχει τη δυνατότητα να δημοσιοποιήσει τα δικά του στοιχεία για το 2022 και το 2023; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φανατικός οπαδός και της διαφάνειας και της δημοκρατίας».

Υπενθυμίζεται πως στις 8:30 μ.μ. ο Σωκράτης Φάμελλος θα μιλήσει στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Δείτε βίντεο: 

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω