Με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καστρί Λουτρό συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

  • Στο πλαίσιο των προσπαθειών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του οικισμού και την ανάδειξη της περιοχής συζητήθηκαν και παρουσιάστηκαν αναλυτικά όλα τα θέματα – προβλήματα που απασχολούν τον οικισμό μας. Ο κος Αγοραστός έδειξε ενήμερος για αρκετά, αλλά και να αντιλαμβάνεται την αγωνία την ανησυχία και τη αγανάκτηση (δικαιολογημένα) των κατοίκων για χρονίζοντα θέματα.
  • Δόθηκε υπόμνημα στον περιφερειάρχη με πλήρη ανάλυση .
  • Για τη σύνδεση με τους Νέους Πόρους και τη δημιουργία γέφυρας αποφασίστηκε η ανάδειξη εκ νέου του ζητήματος με επαφές με την περιφέρεια Μακεδονίας για να γίνει επί τέλους πράξη το χρόνιο αυτό θέμα – η διάνοιξη του δρόμου από την πλευρά των Νέων Πόρων που όπως αναδείξαμε έχει αποκλειστεί από ιδιώτη δημιουργώντας άβατο στη συγκεκριμένη περιοχή.
  • Επίσης τονίστηκε και δόθηκε έμφαση στη ορθή εφαρμογή του προγράμματος μυοκτονίας για να μη έχουμε τα φετινά προβλήματα
  • Καθορισμός θέσεων για σήμανση στην ΠΑΘΕ αλλά και στον περιφερειακό δρόμο για να είναι προσιτά τα παράλια μας από όλους τους διερχόμενους και ιδίως από άλλες περιοχές .
  • Υπόσχεση για πίεση στους υπευθύνους της ΠΑΘΕ για σημείο εισόδου από βορρά στα παράλια μας στο ύψος της Αιγανης (τα οποία στη ουσία είναι αποκλεισμένα για όσους έρχονται από Πιερία και γενικά από Μακεδονία) για να μη χρησιμοποιείται η είσοδος του Πλαταμώνα, δημιουργώντας τεράστια σύγχυση στους διερχόμενους.
  • Προγραμματισμός για καθαρισμό και εκβάθυνση ρεμάτων για να λυθεί το πρόβλημα της υπερχείλισης ιδίως τους χειμερινούς μήνες.
  • Συζητήθηκε επίσης εκτενώς η δημιουργία αλιευτικού καταφυγίου το οποίο θα ήταν ανάδειξη και ουσιαστική αναβάθμιση της περιοχής. Θα γίνει αναφορά και συζήτηση εκ νέου με την προϋπόθεση να οριστεί και το κατάλληλο μέρος που να πληροί τις προδιαγραφές

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κοσμάς Γιαννακόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Σταβάρας, ο Έφορος Νικόλαος Νάτσιος και το μέλος Γιάννης Καρυπίδης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω