Απ’ ό,τι φαίνεται η δημοτική αρχή Φαρκαδόνας απομονώθηκε εντελώς απ’ τον λαό. Κανείς δεν ξέρει, κανείς δεν ενημερώνεται τι κάνει η δημοτική εξουσία. Η ηγετική ομάδα πέριξ του Δημάρχου, η Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο διαβουλεύονται και αποφασίζουν κεκλεισμένων των θυρών!! Δηλαδή ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ! Ταυτόχρονα δεν κάνουν εντελώς τίποτα για τα πραγματικά προβήματα του τόπου!

Τα παραδείγματα αφθονούν.

   Ενδεικτικά αναφέρουμε.

Πρώτο: Οι συνεδριάσεις του Δημοτικόυ Συμβουλίου γίνονται ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ! Όπως, καλή ώρα, τα Δικαστήρια…Ανηλίκων! Όποιος πολίτης θέλει να παρευρεθεί διώχνεται! Το αντιμετωπίσαμε προσωπικά. Διώχνουν ακόμα και τους δημοσιογράφους.

Η δικαιολογία αστεία: “λόγω COVID-19”! «Τριάντα σύμβουλοι μαζεύονται ο ένας δίπλα στον άλλο, ενώ η πολύ μεγαλύτερη αίθουσα για το κοινό παραμένει έρημη!».

Επιπλέον δεν κάνουν καμία ανακόινωση ή ενημέρωση, πριν ή μετά, για τις κλειστές συνεδριάσεις και αποφάσεις.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Η Οικονομική Επιτροπή, που λαμβάνει σοβαρότατες αποφάσεις για τη μοίρα μας, είναι ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΜΥΣΤΙΚΗ και κανείς δεν μαθαίνει τίποτα και ποτέ!!

ΤΡΙΤΟ: Ο Δήμαρχος και η στενή του ομάδα μπροστά στις επίμονες προσπάθειες του κινήματός μας δεσμεύτηκε προ εξαμήνου ότι μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο θα ολοκληρώνονταν η μεταφορά και μετεγκατάσταση της Υπηρεσίας Καθαριότητας (οχήματα, γραφεία κ.λπ.) στο νέο Αμαξοστάσιο, που είναι έτοιμο και κόστισε περί το μισό εκατομμύριο ευρώ. Οι υποσχέσεις του Δημάρχου και των περί αυτού αποδείχθηκαν λόγια του αέρα!

ΤΕΤΑΡΤΟ: Πλήθος αδέσποτων σκυλιών περιτριγυρίζουν σε όλα τα χωριά του Δήμου. Σημιώθηκαν επιθέσεις σκύλων– κυρίως σε γυναίκες και παιδιά. Οι διαμαρτυρίες των πολιτών περισσεύουν. Μέχρι και μήνυση έγινε πρόσφατα από δημότισσα στη Δημοτική Αρχή. Ωστόσο η Δημοτική Αρχή ουδέποτε μέχρι σήμερα ασχολήθηκε με το ζήτημα των αδέσποτων ζώων, που συνιστούν κοινό κίνδυνο.

Οι δημότες των 18 χωριών του Δήμου Φαρκαδόνας, ενός δήμου παραγωγικού και δη του πρωτογενούς τομέα (αγρότες και κτηνοτρόφοι στην πλειοψηφία τους), κοντά στην οικονομική λαίλαπα που υφίστανται απ’ τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, έχουν να αντιμετωπίσουν και μια Δημοτική Αρχή εξαφανισμένη από τα προβλήματα του Δήμου, η οποία μυσικοπαθώς περί άλλων τυρβάζει! Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότεροι δημότες Φαρκαδόνας δεν γνωρίζουν τον Δήμαρχό τους ούτε κατ’ όψιν!! (Μοναδική περίπτωση στην Ελλάδα). Ακόμη περισσότεροι δημότες δεν γνωρίζουν ποιοι αποτελούν τα μέλη της πανίσχυρης οικονομικής επιτροπής και τι και για ποιον παίρνονται εκεί οι αποφάσεις!

Η Δημοτική μας Κίνηση “ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”, μεθοδικά και σταθερά απλώνεται και στα 18 χωριά του Δήμου μας. Θέλουμε αφύπνιση και ενεργοποίηση των πολιτών. Θέλουμε συζητήσεις, ομιλίες, διεκδικήσεις, λαϊκές συνελεύσεις και λαϊκές αποφάσεις. Θέλουμε Ενεργούς Πολίτες!

   Γεωργοί, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, επιστήμονες, συνταξιούχοι, αθλητές και νεολαία πρέπει να ενεργοποιηθούμε όλοι για το δικό μας καλό και το καλό του τόπου μας που το αξίζει.Με άμεση δημοκρατία, ισηγορία, λογοδοσία, αλληλεγγύη και αδελφοσύνη. Ήρθε η ώρα οι επαγγελματίες καβαλάρηδες της εξουσίας και των ανίερων συμφερόντων να αποσυρθούν και να πάνε στα σπίτια τους!

   Ήρθε η ώρα του Λαού, ενωμένος να πάρει την εξουσία και να αυτοκυβερνηθεί, ασκώντας την για το συμφέρον του και όχι για το συμφέρον των λίγων. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι, κατά το Σύνταγμα, η πρώτη βαθμίδα της λαϊκής εξουσίας. Ο δρόμος άνοιξε. Ας τον βαδίσουμε!

 

 

Δημοτική Κίνηση “ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω