Μία ακόμη συνάντηση σε καφέ της πλατείας Ταχυδρομείου, με πρωταγωνιστές ανθρώπους που το τελευταίο διάστημα εμπλέκονται σε διάφορα αυτοδιοικητικά σενάρια, έγινε σήμερα το μεσημέρι στη Λάρισα, ρίχνοντας ακόμη περισσότερο νερό στο μύλο της ονοματολογίας.

Παρόντες ο πρώην πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, που εδώ και καιρό προσπαθεί να δημιουργήσει κίνηση για τον Δήμο Λαρισαίων, ο επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δημήτρης Αδάμ ο οποίος φέρεται να δέχθηκε έντονο… φλερτ για το ψηφοδέλτιο του νυν Δημάρχου Αποστόλου Καλογιάννη και δύο δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης, ο γιατρός Μάριος Ξηρομερίτης και η μηχανικός Μαίρη Καμηλαράκη.

Το πόσο… περίπλοκα αλλά και πιθανόν αδιέξοδα είναι τα δεδομένα που δημιούργησαν οι συζητήσεις, προκύπτει από αυτά που διέρρευσαν μετά το πέρας της συνάντησης, καθώς ενώ ένας εκ των τεσσάρων που μίλησε στο onlarissa.gr, διέψευσε ότι είχε ως… μενού την αυτοδιοίκηση, αλλά «αφορούσε δουλειές», άλλος παρακαθήμενος στο τραπέζι, επιβεβαίωσε λίγο μετά ότι η ατζέντα είχε ένα και μόνο θέμα: Τη δημιουργία ενός νέου δημοτικού συνδυασμού για τον Δήμο Λαρισαίων.

Η ΑΛΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ

Είχε προηγηθεί προ ολίγων μηνών δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» η οποία κατέγραφε άλλη συνάντηση μεταξύ του κ. Νταβέλη, του κ. Παπαχαραλάμπους και του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Αποστόλου Καλογιάννη, με στόχο τη δημιουργία διεμβολιστικού ψηφοδελτίου απέναντι στον κ. Θανάση Μαμάκο.

Θυμίζουμε το συγκεκριμένο δημοσίευμα: «Μπορεί οι αυτοδιοικητικές εκλογές να έχουν μπει σε δεύτερη μοίρα εξαιτίας των επικείμενων διαδοχικών – δεν βάζουμε και το χέρι μας στη φωτιά – εθνικών εκλογών, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υπάρχει αγρανάπαυση στον χώρο των υποψηφίων. Αντίθετα, όπως μαθαίνουμε, γίνονται πράγματα στον κάμπο και συγκεκριμένα στην πολύπαθη Λάρισα, μία από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές για την εκλογική μάχη, πόλεις της περιφέρειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης, του οποίου τη στήριξη ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε πρόσφατα με τον επιχειρηματία της πόλης και πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΛ, Αχιλλέα Νταβέλη. Για όσους δεν θυμούνται, ο κ. Νταβέλης έγινε διάσημος στο πανελλήνιο για την προνοητικότητά του σχετικά με το επιχειρηματικό του άνοιγμα στην κατασκευή μασκών σχεδόν παράλληλα με την απόφαση για καθολική και αναγκαστική χρήση μάσκας κατά την επιστροφή μας στην κανονικότητα από την επιβληθείσα καραντίνα τον Μάρτιο του 2020. Όπως μαθαίνουμε, στην παρέα βρέθηκε και ο κ. Παπαχαραλάμπους, πάλαι ποτέ πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, προερχόμενος και αυτός από τη Ν.Δ.

Οι ίδιες πηγές μας κάνουν λόγο για μια συζήτηση που αφορούσε τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και την κοινή τους προσπάθεια να κατέβει ο κ. Παπαχαραλάμπους ως… ανεξάρτητος υποψήφιος που θα επιδιώξει να κόψει ψήφους από την επίσημη κεντροδεξιά υποψηφιότητα του κ. Μαμάκου».

Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω