Τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, επισκέφτηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, συνοδευόμενος από εξαμελή κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης των Κυπρίων πολιτικών στην Αθήνα, με επικεφαλής της αντιπροσωπείας τον κ. Παύλο Μυλωνά του Δημοκρατικού Κόμματος. Ο κ. Τασούλας καλωσόρισε την κυπριακή αντιπροσωπεία, έκανε αναφορά στις στενές σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου, στον ελληνισμό της Μεγαλόνησου, στην ιστορία και την παράλληλη πορεία των δύο χωρών. Ο κ. Μυλωνάς εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς τους πολίτες της Θεσσαλίας, για τις καταστροφές, που προκάλεσε η πρωτοφανής θεομηνία στην περιοχή. Οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν ακόμα για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος των δυο χωρών, μεταξύ των οποίων και το Κυπριακό, ενώ αναφέρθηκαν και στις τραγικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κέλλας έκανε την εξής δήλωση:

«Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε, μαζί με τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Τασούλα, σήμερα στη Βουλή τους Κυπρίους συναδέλφους μας, που πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα. Είμαι σίγουρος πως με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Παύλο Μυλωνά, αλλά και με όλα τα μέλη της αντιπροσωπείας, κ.κ. Χρύσανθο Σαββίδη, Γιώργο Κάρουλλα, Χρίστο Χριστοφίδη, Ανδρέα Αποστόλου και Αλέκο Τρυφωνίδη θα έχουμε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και άκρως παραγωγικές συζητήσεις, ιδίως αναφορικά με θέματα παιδείας, που είναι, άλλωστε, και το καθ’ ύλην αντικείμενο των Επιτροπών μας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω