Ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κιλελέρ Γιάννης Ζαχαριά, επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα και συζήτησαν μαζί του μια σειρά θεμάτων αφορούν στον Δήμο Κιλελέρ.

Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε ήταν αυτό του καθαρισμού των ρεμάτων. Ο Δήμαρχος επισήμανε ότι σε αρκετά σημεία έχει σταματήσει ο καθαρισμός τους, γεγονός άκρως επικίνδυνο για επανάληψη πλημμυρικών φαινόμενων, όπως αυτά του προηγούμενου Σεπτεμβρίου, σε περίπτωση ακραίων καιρικών καταστάσεων. Αναφέρθηκε ειδικότερα στο χείμαρρο Γκουσμπασανιώτη ο οποίος διασχίζει όλο το Δήμο Κιλελέρ και καταλήγει στην περιοχή της γέφυρας της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα. Επισήμανε βέβαια ότι αν και σε πολλά σημεία έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές που δημιουργήθηκαν από τις θεομηνίες του προηγούμενου Σεπτεμβρίου, παρόλα αυτά υπάρχουν σημεία που πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο χείμαρρο.

Συζητήθηκε επίσης η αναγκαιότητα καθαρισμού της τάφρου Σ1 η οποία ξεκινάει από την κοινότητα του Μεγάλου Μοναστηρίου και καταλήγει στον Γκουσμπασανιώτη, καθώς επίσης και ο καθαρισμός των τάφρων του αναδασμού στις οποίες δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση για δεκαετίες.

Ο Θανάσης Νασιακόπουλος ενημέρωσε επίσης τον Περιφερειάρχη για τα φαινόμενα ρύπανσης του περιβάλλοντος από διάφορες βιοτεχνίες της περιοχής που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Έγινε επίσης εκτενής συζήτηση το πρόγραμμα «Απόλλων» το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού στη χώρα – συνδυάζοντας την ενεργειακή με την κοινωνική πολιτική – και συντελεί, ώστε οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) να έχουν ακόμα πιο

έντονο, θετικό, κοινωνικό αποτύπωμα. Το Πρόγραμμα «Απόλλων» απευθύνεται σε όλες τις Περιφέρειες, τους Δήμους, τις ΔΕΥΑ, και τους ΓΟΕΒ/ΤΟΕΒ. Σκοπός του είναι να επωφεληθούν οι 13 Περιφέρειες και οι 332 δήμοι για μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουν στα δημοτικά τους κτίρια, στον οδοφωτισμό και στα αντλιοστάσιά τους.

Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα συνεργασίας του Δήμου και της Περιφέρειας για την κατασκευή του «Πράσινου σημείου».

Ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι μέχρι στις 20 Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι καθαρισμοί των χειμάρρων με τάχιστους ρυθμούς. Όσον αφορά τις τάφρους του αναδασμού ο Δημήτρης Κουρέτας ανέφερε ότι ήδη τον έχει εντάξει στο σχεδιασμό τον έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Για το θέμα της μόλυνσης του περιβάλλοντος ενημέρωσε την αρμόδια υπηρεσία για να κινήσει τις δέουσες ενέργειες έτσι ώστε να σταματήσει το φαινόμενο αυτό.

Όσον αφορά πρόγραμμα «Απόλλων» δήλωσε ότι θα αποστείλει άμεσα την εισήγηση του στο Δήμο Κιλελέρ έτσι ώστε να παρθεί απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο και να ενταχθεί ο Δήμος στο πρόγραμμα.

Τέλος, όσον αφορά το πράσινο σημείο ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι μέσα στο 2024 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες υλοποίησης του.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και επιβεβαιώθηκε η ταυτόχρονη γραμμή Δήμου και Περιφέρειας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ή του σχεδιασμού.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω