Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είχε ο  Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στο Υπουργείο Υγείας.

Κατά τη συζήτηση, ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού εξήρε το έργο του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της Λάρισας, που συμβάλλει τα μέγιστα στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των δημόσιων δομών και, εν γένει, στην προάσπιση της δημόσιας υγείας, ενημέρωσε τον κ. Χρυσοχοΐδη για τα θέματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της Λάρισας και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των δημόσιων δομών, στην κατεύθυνση αναβάθμισης των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών στους πολίτες

Στη συνέχεια, ο κ. Κέλλας,  η Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτών Μικροβιολόγων Λάρισας, Ράνια Σουλτούκη και ο ταμίας της Ένωσης, Γεώργιος Ράπτης μίλησαν με τον κ. Χρυσοχοΐδη για τις έκτακτες κοινωνικές συνθήκες, εξαιτίας του πρωτοφανούς καιρικού φαινομένου, που έπληξε τον νομό Λάρισας και συμφώνησαν  στο μέτρο της μηδενικής συμμετοχής των πλημμυροπαθών στην εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων. Ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι η πρόσθετη δαπάνη, που προκαλείται από την απαλλαγή της συμμετοχής των πληγέντων κατοίκων της Θεσσαλίας για την χορήγηση φαρμάκων και την εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων, θα καλυφθεί από τον ΕΟΠΥΥ, κατόπιν ειδικής χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το Προεδρείο της Ένωσης Ιδιωτών Μικροβιολόγων Λάρισας έθεσε, ακόμα, στον Υπουργό το θέμα των συνεχώς αυξανόμενων εκπτώσεων, που επιβάλλει ο ΕΟΠΥΥ στα διαγνωστικά εργαστήρια, το οποίο οδηγεί στην κατάρρευση της διαγνωστικής ιατρικής της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η εφαρμογή των μέτρων clawback και rebate τα τελευταία 10 χρόνια οδηγεί σε οικονομική κατάρρευση τους εργαστηριακούς ιατρούς και σε αδιέξοδο τα εργαστήρια, ενώ παρέδωσε στον κ. Χρυσοχοΐδη και σχετική οικονομοτεχνική μελέτη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τους άκουσε με προσοχή και, αφού αναγνώρισε την προσφορά τους στον χώρο της υγείας, αλλά και στην οικονομική πραγματικότητα της Χώρας,  μιας και αριθμούν 2.800 εργαστήρια, απασχολούν 10.000 εργαζομένους και καταβάλλουν τεράστια ποσά σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, δεσμεύτηκε να βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας μαζί τους, για την καλύτερη δυνατή ρύθμιση των θεμάτων των διαγνωστικών εργαστηρίων. Τέλος, ο κ. Κέλλας κάλεσε τον Υπουργό να επισκεφτεί άμεσα την Λάρισα, με τον Υπουργό να αποδέχεται την πρόταση.

Κατά την αποχώρησή του από το υπουργείο Υγείας, ο Χρήστος Κέλλας δήλωσε:

«Συζητήσαμε με τον φίλο, Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τη σημαντική συνεισφορά του υγειονομικού προσωπικού της Λάρισας στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Τόνισα στον κ. Υπουργό την ανάγκη ενίσχυσης των δημόσιων δομών του νομού μας,  προς όφελος των πολιτών και, μαζί και με το Προεδρείο της Ένωσης Ιδιωτών Μικροβιολόγων Λάρισας, συμφωνήσαμε στην εφαρμογή κοινωνικών μέτρων υπέρ των πλημμυροπαθών, ενώ συζητήσαμε και για πάγια ζητήματα, που αντιμετωπίζουν τα διαγνωστικά εργαστήρια. Ευχαριστώ θερμά τον κ. Χρυσοχοΐδη για την άμεση ανταπόκρισή του στην πραγματοποίηση της σημερινής συνάντησης, αλλά και για την θετική του στάση απέναντι στα προβλήματα, που συζητήθηκαν.  Όντας και ο ίδιος ιατρός, είμαι πάντα δίπλα στους πολίτες και στους συναδέλφους μου, τόσο στα δημόσια νοσοκομεία, όσο και στα διαγνωστικά εργαστήρια της  Λάρισας, που στηρίζουν διαχρονικά την υγεία, την τοπική κοινωνία, την οικονομία και την ανάπτυξη του Νομού μας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω