Με στόχο την ενίσχυση της διδασκαλίας και την υιοθέτηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών, δύο εκπαιδευτικοί του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, η κ. Σταυρούλα Σκύφτα και η κ. Κατερίνα Τζομπανάκη, συμμετείχαν στο επιμορφωτικό σεμινάριο “Nature as a fantastic classroom” που πραγματοποιήθηκε στο Brokind της Σουηδίας από τις 12 έως τις 17 Μαΐου 2024.

Σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς από οκτώ χώρες – Ελλάδα, Γερμανία, Κένυα, Ισπανία, Τσεχία, Ολλανδία, Φινλανδία και Γαλλία – οι συμμετέχοντες εξερεύνησαν πώς να μετατρέπουν τη φύση σε ένα δυναμικό και αποτελεσματικό περιβάλλον μάθησης.

Μέσα από μια εβδομάδα γεμάτη δυναμικές και βιωματικές δράσεις, οι εκπαιδευτικοί του 16ου Δ.Σ. Λάρισας εμβάθυναν στις θεωρίες του Comenius, υιοθέτησαν πρακτικές για την γνωριμία με τα φυτά, εφάρμοσαν παιχνίδια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, συμμετείχαν σε μάθημα-συζήτηση για τις θεωρίες σπουδαίων φιλοσόφων, μελέτησαν δέντρα και πραγματοποίησαν πεζοπορία στο δάσος, μαγείρεψαν σε υπαίθριο χώρο, επισκέφθηκαν σπήλαιο και κωπηλάτησαν στη λίμνη, γνώρισαν τις εκπαιδευτικές πρακτικές του σχολείου Rimforsa Skola, το οποίο υιοθετεί τη μάθηση στην ύπαιθρο, απόλαυσαν «fika» (διάλειμμα για καφέ και σνακ) δίπλα στη λίμνη και ξεναγήθηκαν στην παλιά πόλη του Linköping.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία για τις δύο εκπαιδευτικούς, οι οποίες απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες και είναι πλέον σε θέση να υιοθετήσουν καινοτόμες πρακτικές αξιοποίησης της φύσης στη διδασκαλία, με στόχο την ενίσχυση της μάθησης και την παροχή μιας πιο ελκυστικής και ουσιαστικής εκπαιδευτικής εμπειρίας στους μαθητές τους.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο επιμορφωτικό σεμινάριο έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA122 με τίτλο: “Empowering Quality Education through Inclusiveness, Innovation, Technology and Internationalisation” το οποίο υλοποιείται κατά το τρέχον σχολικό έτος στο 16ο Δ.Σ. Λάρισας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω