Ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος, πραγματοποίησε επίσκεψη στο χωριό Ιτέα του Δήμου Τεμπών, όπου τον υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του χωριού Γιώργος Βλαχοστέργιος, συναντήθηκε με κατοίκους και είχε εποικοδομητική συζήτηση για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες, καθώς και τα κίνητρα που μπορούν να δοθούν από την Πολιτεία για την ενίσχυση των χωριών της περιοχής.

Οι κάτοικοι εξέθεσαν τα βασικά ζητήματα που τους απασχολούν, με κυριότερα την έλλειψη σύγχρονων υποδομών, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, καθώς και την ανάγκη για τη δημιουργία νέων κινήτρων που θα συγκρατήσουν τον πληθυσμό και θα προσελκύσουν νέους ανθρώπους στην περιοχή.

Ο Χρήστος Καπετάνος τόνισε πως η ενίσχυση των χωριών αποτελεί βασική προτεραιότητα τόσο για τον ίδιο, όσο και για την κυβέρνηση της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε τη σημασία της υιοθέτησης πολιτικών που θα προωθήσουν την τοπική ανάπτυξη, θα βελτιώσουν τις υποδομές και θα δώσουν νέες ευκαιρίες στους νέους να παραμείνουν και να δημιουργήσουν στην ύπαιθρο.

Ιδιαίτερη έμφαση ο Λαρισαίος βουλευτής, έδωσε στα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης που μπορούν να προσφέρουν κίνητρα για καινοτόμες επενδύσεις και να στηρίξουν τον πρωτογενή τομέα, αλλά και στην παροχή φορολογικών κινήτρων για να μείνει κάποιος στα χωριά.

Τέλος τόνισε ότι η ενίσχυση των παροχών σε νέα ζευγάρια να μετεγκατασταθούν στα χωριά είναι εξίσου και περισσότερο σημαντική με την παροχή κινήτρων για αγορά κατοικίας στα αστικά κέντρα και αποτελεί προσωπική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη τα προγράμματα νέων κατοικιών να συνεχιστούν.

Στη συζήτηση αναφέρθηκε, επίσης, η δυνατότητα αξιοποίησης εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τη βελτίωση των υποδομών, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού, όπως ο αγροτουρισμός, που μπορεί να δώσει ώθηση στην τοπική οικονομία.

Ο κ. Καπετάνος διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα τους, προωθώντας μαζί με την δημοτική αρχή που κάνει εξαιρετική δουλειά, τα αιτήματά τους, πιέζοντας την κεντρική εξουσία, για τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής στα χωριά του Δήμου Τεμπών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω