Μετά την εντολή από τον Άρειο Πάγο να γίνει έλεγχος μέσω του εισαγγελέως Πρωτοδικών Σύρου στο συγκεκριμένο κατάστημα το οποίο ενώ έπρεπε να σφραγιστεί λειτουργούσε κανονικά, η επιχείρηση έβαλε συρματοπλέγματα πάνω στην παραλία, κατήγγειλε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού στη Σέριφο, Στέλιος Λιβάνιος.

«Έβαλε συρματόπλεγμα μπροστά από το κατάστημα, μέσα στον αιγιαλό» τόνισε, σημειώνοντας πως οι αιγιαλοί δεν ανήκουν στο Δήμο αλλά στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και εν προκειμένω των Κυκλάδων.

«Δυστυχώς η αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία δεν ξέρω τελικά αν ευνοεί τους παραβάτες ή αυτούς που θέλουν να εφαρμόζουν τους νόμους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιβάνιος επισημαίνοντας πως στη συγκεκριμένη περίπτωση, υπάρχουν πολλαπλές παραβάσεις. «Εδώ δεν μιλάμε για μια κατάληψη αιγιαλού όπως μπορεί να είναι αυτό που είδαμε στην Πάρο. Εδώ μιλάμε για ένα κατάστημα το οποίο έχει πολλαπλές παραβάσεις, αυθαίρετα κτίσματα, δηλαδή είναι πιο σύνθετο από μια απλή κατάληψη αιγιαλού η οποία δεν έχει άδεια» περιέγραψε.

Επιπλέον, ο κ. Λιβάνιος ανέφερε ότι σχετικά έγγραφα έχουν σταλεί σε εισαγγελέα, στην Κτηματική Υπηρεσία και στο αρμόδιο υπουργείο. «Δεν νομίζω να υπάρχει κάποια υπηρεσία που να μην έχουμε στείλει τα έγγραφα σχετικά με την συγκεκριμένη υπόθεση» ανέφερε.

«Κάποτε λέγαμε ότι οι δήμοι, οι περιφέρειες θα έπρεπε να είναι μικρές κυβερνήσεις. Εδώ έχουμε φτάσει τα πάντα να ελέγχονται από το κεντρικό κράτος» επισήμανε ο αντιδήμαρχος της Σερίφου και τόνισε πως θα έπρεπε να μπορεί ο Δήμος άμεσα να εκτελεί τις αποφάσεις συλλογικών οργάνων.

«Αυτή τη στιγμή όσο θέληση και να έχεις, που εμείς την έχουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό και δεν το αφήνουμε το θέμα γιατί αν ήταν άλλη δημοτική αρχή θα έλεγε ότι έκανα τις ενέργειές μου, τι άλλο να κάνω, έπεσα σε τοίχο, σταματώ. Εδώ προσπαθούμε να σπάσουμε τον τοίχο. Δεν ξέρω αν στο τέλος θα το καταφέρουμε, αλλά τουλάχιστον θα το προσπαθήσουμε» είπε καταλήγοντας ο κ. Λιβάνιος, ενώ ερωτηθείς ποια είναι η στάση των κατοίκων απέναντι στο ζήτημα, ανέφερε «η τεράστια πλειοψηφία του κόσμου είναι στη λογική, κλείστε το και βάλτε τις μπουλντόζες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Περισσότερα Εδω