Στο 19ο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. (ΕΔΔΥΠΠΥ), παραβρέθηκε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα το περασμένο Σάββατο 12 Οκτωβρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας, παρουσία του προέδρου του ΕΔΔΥΠΠΥ & ΙΣΑ κ. Γιώργο Πατούλη.

Το συνέδριο αποτελεί σημείο αναφοράς για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι αφιερωμένο στην ανάλυση των σύγχρονων προκλήσεων που συνδέονται µε την κλιματική κρίση και την προστασία της δημόσιας υγείας και στόχος του είναι να συμβάλλει στη δημιουργία ανθεκτικών και υγιών κοινοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό το ΚΕΠ Υγείας Ελασσόνας βραβεύτηκε, ανάμεσα σε 150 ΚΕΠ Υγείας που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα, καθώς πληροί τα κριτήρια του ΠΟΥ για τις πόλεις μέλη των εθνικών δικτυών για την 5ετία 2019-2024 και για την Κοινωνική Προσφορά του στην Πρόληψη Υγείας μέσα από την θεσμοθέτηση του με δράσεις και ενημέρωση των πολιτών.

Παράλληλα οι υπάλληλοι του Δήμου Ελασσόνας κ.κ. Αφροδίτη Λέτσιου – Κοινωνική Λειτουργός και υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας, Βασιλική Μαμανού – Κοινωνική Λειτουργός και Μαρία Κιόρογλου – Νοσηλεύτρια, παρακολούθησαν το 3ημερο συνέδριο και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά σεμινάρια με σκοπό τη δημιουργία για πρώτη φορά Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια στο Δήμο Ελασσόνας.

Αναφορικά με την βράβευση του ΚΕΠ Υγείας Ελασσόνας η Αντιδήμαρχος κ. Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα δήλωσε: «Ο Δήμος μας ανήκει από το 2021 επίσημα στις υγιείς πόλεις του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου. Με βασικό μέλημα την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και τη διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για τους πολίτες δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στο Δήμο Ελασσόνας το «ΚΕΠ Υγείας», ένας θεσμός που αποτελεί σημαντικό εργαλείο βοήθειας για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη. Θέλω να ευχαριστήσω το ΕΔΔΥΠΠΥ για την βράβευση του ΚΕΠ Υγείας Ελασσόνας και το επιστημονικό προσωπικό του δήμου που καθημερινά ενημερώνεται και εκπαιδεύεται ώστε όλοι μαζί να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες μας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω