Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο για την επέτειο ενός χρόνου από το σιδηροδρομικό συλλαλητήριο στα Τέμπη απευθύνει το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων Νομού Λάρισας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Πλήθος σωματείων μαζί και το δικό μας πήραμε απόφαση συμμετοχής στην Πανελλαδική Πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη.

Όλοι την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 στην Κεντρική πλατεία στις 10:30 συντεταγμένα πίσω από το πανό της ιδιωτικής υγείας μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

Εκείνη την ημέρα κλείνει ένας χρόνος από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τις ζωές σε 57 νέους συνανθρώπους μας.

Πολλοί από εμάς ήμασταν στις κινητοποιήσεις που έγιναν μαζί με τους 20.000 Λαρισαίους που γέμισαν τους δρόμους, φωνάζοντας 2 βασικά αιτήματα:

«Αυτό το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί».

Έναν χρόνο μετά και ακόμη οι υπεύθυνοι δεν έχουν τιμωρηθεί. Προσπαθούν να συγκαλύψουν το έγκλημα ρίχνοντάς το σε «ανθρώπινο λάθος» και θέλουν να συγκαλύψουν την εγκληματική πολιτική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων που την υλοποιούν. Μια πολιτική που τα μετράει όλα με βάση το κέρδος.

Αυτό το είδαμε και από πρώτο χέρι όταν 5 μήνες πριν πλημμύρισε η Θεσσαλία και η πόλη μας.

Υπήρχαν έρευνες τους από το 2017 που έλεγε ότι θα πλημμυρίσει η Θεσσαλία αν δεν γίνουν αντιπλημμυρικά έργα τα οποία όμως κόστιζαν οπότε αποφάσισαν να ακολουθήσουν την πιο «συμφέρουσα» γι αυτούς λύση, να μην κάνουν κανένα έργο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πνιγούν τα σπίτια μας και συνάνθρωποι μας να χάσουν και τις ζωές τους. Πολλοί από τους συναδέλφους μας αναγκάστηκαν με κίνδυνο της ζωής τους να ανέβουν πάνω σε εκσκαφείς για να περάσουν από την ετοιμόρροπη γέφυρα και να εγκλωβιστούν 2-3 μέρες μέσα στις κλινικές προκειμένου να βγουν οι βάρδιες. Ακόμη και εκεί τα κέρδη τους συνεχίζονται απρόσκοπτα όταν οι δικές μας οι ζωές παίζονται κορώνα γράμματα. 500 επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ελλάδα εξασφάλισαν κέρδη 25,1 δις ευρώ σπάζοντας κάθε ρεκόρ όταν οι δικοί μας μισθοί αυξάνονται με το σταγονόμετρο, η ακρίβεια καλπάζει και ο μισθός μας μας φτάνει μέχρι τα μέσα του μήνα. Η εντατικοποίηση στη δουλειά μας δεν σταματάει, δεν παίρνουν κι άλλο προσωπικό γιατί τους βγαίνει πιο φθηνά να έχουν 1 εργαζόμενο για 3 θέσεις. Πολλοί από εμάς αναγκάζονται να κάνουν και 2η δουλειά. Γι’ αυτό και πέρσι στις κινητοποιήσεις το 2ο βασικά σύνθημα που αντηχούσε στους δρόμους της πόλης ήταν το «Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Διεκδικούμε μέτρα προστασίας για τη ζωές μας. Παλεύουμε και διεκδικούμε υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας που από το 2012 ο κλάδος μας είναι χωρίς κλαδική σύμβαση. Υπάρχουν παραδείγματα από άλλους κλάδους όπου οργανωμένοι πάλεψαν και διεκδίκησαν αυξήσεις στους μισθούς τους, όπως για παράδειγμα οι οικοδόμοι που κατάφερνα να πάρουν 35% αύξηση.

Όταν εμείς ζητάμε αυξήσεις μας λένε ότι δεν υπάρχει λεφτόδεντρο αλλά όπως βλέπουμε από τις επιλογές των κυβερνήσεων επιλέγουν που θα τα δώσουν. Κάθε χρόνο δίνουμε 7δις ευρώ σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και πολεμικές συμφωνίες. Έκλεισαν προσφορά για F-35 για 8,6 δις ευρώ. Αποφάσισαν να δώσουν το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο που εδράζεται στη 1η Στρατιά να γίνει το αρχηγείο εποπτείας για την επιχείρηση “Aspides” της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα ενώ ταυτόχρονα θα αποσταλεί φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή. Συζητάνε επιπλέον, την αναβάθμιση των ΝΑΤΟϊκών υποδομών στην 110 Πτέρυγας Μάχης και την μετατροπή της σε «Σούδα 2». Την ίδια ώρα η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού συνεχίζεται αμείωτα από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ με ορατό τον κίνδυνο γενικευμένης σύγκρουσης σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Ο λαός μας σήμερα πληρώνει σε χρήμα την εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ενώ μεγαλώνει ο κίνδυνος να πληρώσουμε και σε αίμα!

Διεκδικούμε:

  1. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα.
  2. Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό
  3. Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023.
  4. Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, της μετενέργειας κοκ.
  5. Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.
  6. Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.
  7. Ρεύμα φθηνό για το λαό. Κατάργηση των έμμεσων φόρων και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας, των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.
  8. Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης
  9. Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  10. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά.
  11. Να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές
  12. Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους & απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους. Δωρεάν όλες οι ιατρικές, διαγνωστικές,, προληπτικές εξετάσεις, τα φάρμακα, τα εμβόλια.
  13. Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών.
  14. Αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών σε όλους τους πληγέντες.
  15. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος
  16. Τώρα έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης σε όλη τη Θεσσαλία.
  17. Αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών σε όλους τους πληγέντες.
  18. Να απεμπλακεί η Ελλάδα από τους πολεμικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
  19. Να μη σταλεί κανένα πολεμικό πλοίο στην Ερυθρά θάλασσα.
  20. Να φύγει το Ευρωστρατηγείο (Hellenic European Union Operations Headquarters EL EU OHQ) από την 1η Στρατιά. Να μην αξιοποιηθεί ως κέντρο επιχειρήσεων της επιχείρησης «Αγήνωρ» της ΕΕ, όπως και καμία άλλη υποδομή.
  21. Να κλείσουν οι αμερικανικές βάσεις στην 110 Πτέρυγα Μάχης, στο Στεφανοβίκειο, στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη και σ’ όλη τη χώρα.
  22. Να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες!
  23. Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές και μαζικές μεταφορές
  24. Άμεσα μέτρα ασφαλούς κυκλοφορίας των τρένων ιδιαίτερα κατά τη διέλευσή τους από κατοικημένες περιοχές. Να δρομολογηθούν έργα για την υπογειωποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών στην πόλη μας (άξονες Αθήνας-Θεσσαλονίκης & Λάρισας-Βόλου)»
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω