Ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης παρευρέθηκε στον πανηγυρικό εσπερινό προς τιμήν των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης, ο οποίος τελέστηκε την 1η Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Πουρναρίου, χοροστατούντος του πατρός Βησσαρίωνα, ο οποίος και απηύθυνε προς το χριστεπώνυμο πλήθος το θείο κήρυγμα.

Προ της απολύσεως πραγματοποιήθηκε η περιφορά της ιερής εικόνας στους δρόμους του χωριού, συνοδεία των ιερέων π. Βησσαρίωνα, π. Ευθυμίου, π. Πορφυρίου και του ιερέα της Ενορίας π. Αθηναγόρα και συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Τεμπών.Στη συνέχεια τελέστηκε η αρτοκλασία και η ευλογία των κολλύβων των Αγίων, προσδίδοντας μια κατανυκτική ατμόσφαιρα στην εκδήλωση.

Μετά τον εσπερινό, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Πουρναρίου διοργάνωσε χοροεσπερίδα στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου, όπου παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, συμπεριλαμβανομένων ιερέων, αυτοδιοικητικών και εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας. Η εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία στους κατοίκους να έρθουν πιο κοντά, προάγοντας το αίσθημα της κοινότητας και της παράδοσης.

Ο δήμαρχος κατά το χαιρετισμό του δήλωσε:

“Οι εκδηλώσεις όπως αυτή σήμερα μας υπενθυμίζουν ότι οι παραδόσεις και οι αξίες του τόπου μας είναι ο πυρήνας της κοινωνικής μας συνοχής. Η θρησκευτική πίστη, ο πολιτισμός και η κοινή μας ιστορία είναι αυτά που μας ενώνουν και μας δίνουν δύναμη να προχωρήσουμε μπροστά. Η παρουσία τόσων ανθρώπων από διαφορετικές γενιές αποδεικνύει πως το αίσθημα του ανήκειν σε μια κοινότητα είναι πιο ζωντανό από ποτέ. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Μορφωτικό Σύλλογο για την αφοσίωση και το έργο του στη διατήρηση αυτών των παραδόσεων και να διαβεβαιώσω ότι ο Δήμος μας θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τέτοιων πρωτοβουλιών, που ενισχύουν τους δεσμούς μας και προάγουν τον πολιτισμό μας.Ο Δήμος Τεμπών θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά δράσεις που ενδυναμώνουν την κοινωνική συνοχή και προάγουν την παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου μας.”

Τον δήμαρχο συνόδευσαν ο αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Γκατζόγιας, ο πρόεδρος της ΔΚ Πουρναρίου κ. Μιχάλης Μοσχοβίτης και ο πρόεδρος της ΔΚ Συκουρίου κ. Μιχάλης Γκουντής.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω