Στο πλευρό των υγειονομικών που θα διαμαρτυρηθούν αύριο, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος στέκεται το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Νομού Λάρισας στηρίζει τον δίκαιο και αναγκαίο αγώνα των συναδέλφων μας στα νοσοκομεία και θα συμμετέχει στην αυριανή κινητοποίηση που πραγματοποιείται με αφορμή την Πανελλαδική Πανυγειονομική απεργία, αύριο Πέμπτη 17 Οκτώβρη, στις 12:00 στην 5η ΥΠΕ.

H απεργία στα νοσοκομεία δεν αφορά μόνο τους υγειονομικούς αλλά όλο το λαό. Η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας καθημερινά χειροτερεύει, είναι αποτέλεσμα των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά. Με την εντατικοποίηση της εργασίας των υγειονομικών, τα εξαντλητικά ωράρια και εφημερίες, την τραγική υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των δημόσιων δομών υγείας, την ιδιωτικοποίηση μιας σειράς κρίσιμων υπηρεσιών με την είσοδο εργολάβων και τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων, τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας στο νομό μας είναι σε τραγική κατάσταση. Παράλληλα, η πολύμηνη αναμονή για ένα ραντεβού, τα ράντζα της ντροπής, ο εξαναγκασμός των ασθενών να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη στα απογευματινά χειρουργεία, η διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελούν κανονικότητα.

Λεφτά δεν έχουν για να προσλάβουν υγειονομικούς, να εκσυγχρονίσουν τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, να ανοίξουν τα τμήματα και τα νοσοκομεία που έχουν κλείσει. Έχουν όμως λεφτά για να χαρίζουν στις φαρμακευτικές, στους μεγαλοεργολάβους, στους επενδυτές και βρήκαν αμέσως 21 δις για να δώσουν για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, για να στηρίζουν το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ για να μακελεύει παιδιά και λαούς στην Γάζα, στον Λίβανο, στην Συρία στην Υεμένη και αλλού.

Ως εδώ και μη παρέκει!

Απαιτούμε και διεκδικούμε μαζί με τους υγειονομικούς να ικανοποιηθούν όλα τα δίκαια αιτήματά τους.

Να δοθεί άμεσα επαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό στο Δημόσιο σύστημα υγείας ώστε να παρέχονται Υψηλού επιπέδου και δωρεάν παροχές Υγείας για όλο τον λαό. Η Υγεία είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω