Σε δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ κ. Γιώργος Λαμπρούλης, σχετικά με την σημερινή πολύωρη διαμαρτυρία καλλιτεχνικών σωματείων στη Λάρισα σημειώνει τα εξής:

“Δηλώνουμε  την απερίφραστη υποστήριξη του Κόμματός μας στους αγώνες των εργαζομένων στον Πολιτισμό, που συνεχίζουν να δοκιμάζονται σκληρά από την ανεργία, την έλλειψη εισοδήματος, την έλλειψη επαφής με την τέχνη τους και το κοινό.

Ακόμη και οι λιγοστοί που με το μερικό άνοιγμα των χώρων έχουν εξασφαλίσει εργασία για τους επόμενους μήνες, αντιμετωπίζουν δραματική υποβάθμιση των όρων εργασίας τους: Τη μείωση αμοιβών, την επέκταση του δελτίου παροχής υπηρεσιών, τον εξαναγκασμό σε παραχώρηση των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων τους για διαδικτυακές και τηλεοπτικές αναπαραγωγές του έργου τους στους επιχειρηματίες – παραγωγούς.

Το ΚΚΕ  παλεύει για τα δικαιώματα των καλλιτεχνών, των εργαζομένων στον Πολιτισμό στην εργασία, τη δημιουργία, τη διάδοση του έργου τους, αλλά και για το δικαίωμα των λαϊκών στρωμάτων για πρόσβαση στην ποιοτική και προπαντός στην αφυπνιστική τέχνη. Παράλληλα, όμως, αγωνίζεται για να πολλαπλασιαστούν οι φωνές αμφισβήτησης όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά συνολικότερα του συστήματος της εκμετάλλευσης.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω