Καλεσμένη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού ANT1, με τον δημοσιογράφο Γ. Παπαδάκη, βρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Ερωτηθείσα για την εξέλιξη της εσωκομματικής διαδικασίας και την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, η Ευαγγελία Λιακούλη επεσήμανε ότι «Οι υποψήφιοι, πρόσφατα,  ενώπιον της κεντρικής επιτροπής, δεσμεύτηκαν ότι θα είναι όλοι παρόντες στην πρώτη γραμμή μάλιστα της μάχης, αμέσως μετά τη δεύτερη Κυριακή και την εκλογή του νέου ή της νέας αρχηγού. Όποιος δεν το κάνει αυτό θα πρέπει να θέσει τον εαυτό του εκτός παράταξης δημόσια και η παράταξη αντίστοιχα αυτό θα πρέπει να απαιτήσει. Βλέπουμε έναν κόσμιο προεκλογικό αγώνα που εξελίσσεται με όρους πολιτικούς.Άκουσα βέβαια τις τελευταίες μέρες και κάποια πράγματα κι ως Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας οφείλω να πω ότι δεν μου άρεσαν και θα ήθελα να μην υπάρχουν. Θα καλέσω λοιπόν όλους και από αυτό το βήμα, να παραλείπουν χαρακτηρισμούς που πληγώνουν, προσωπικές αιχμές ή ερωτήματα που είναι δήθεν πολιτικά, αλλά είναι κυρίως προσωπικά – διότι αυτά είναι πράγματα «μικρά» που δεν χρειάζονται…Το ΠΑΣΟΚ πλέον οφείλει να ασχοληθεί με τα μεγάλα, με την πορεία της χώρας, καθώς σύντομα θα κληθεί να την υπηρετήσει…”

Η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση για την άρνησή της να λύσει τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών και να προστατεύσει τους δανειολήπτες που κινδυνεύουν από τις αθέμιτες πρακτικές των funds σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «σήμερα, η μεγάλη εικόνα που αφορά την ελληνική κοινωνία, είναι ότι οι βερμπαλισμοί και οι λεονταρισμοί του Πρωθυπουργού με τις μεγάλες δηλώσεις του ότι δήθεν θα λύσει όλα τα προβλήματα, ενώ στην πραγματικότητα δεν λύνει κανένα, φαίνεται ότι δεν «περνάνε» πια στους πολίτες. Διαβάζοντας την ερώτηση που κατέθεσαν οι 11 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και έχοντας μία εμπειρία στα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου, οφείλω να σας πω ότι χωρεί επέμβαση εισαγγελέα. Και τούτο διότι οι βουλευτές δεν ρωτάνε απλά, αλλά καταγγέλλουν λέγοντας ότι τα funds έχουν κάνει το “κόλπο γκρόσο”. Δηλαδή τα funds έχουν συστήσει εταιρίες που φέρουν το ίδιο όνομα με το fund, κάνουν ένα προσχεδιασμένο πλειστηριασμό και το ακίνητο φεύγει από την μητρική, τη μεγάλη εταιρία και πάει στο «παρακλάδι» της, που είναι η εταιρία real estate -που και πάλι είναι δική της! Εν μέσω αυτών λοιπόν και τη στιγμή που έχουμε συνταγματικά κατοχυρωμένη την πρώτη κατοικία, φυσικά και χωρεί επέμβαση εισαγγελέα διότι εδώ πρόκειται για το σκάνδαλο του αιώνα.

Άρα αυτά πρέπει να δει το ΠΑΣΟΚ και να μη φοβηθεί , μετά τις εκλογές μας, να ανοίξει διάπλατα και να δημιουργήσει τις μεγάλες κοινωνικές πλειοψηφίες, με συλλογικότητα και έμπνευση. Δεν θέλουμε ένα μικρό φοβικό κόμμα και δεν μας αρκεί να συσσωρεύονται απλά ιδεολογικές πλατφόρμες οι οποίες δεν εκτονώνονται και δεν δημιουργούν πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία», τόνισε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ κλείνοντας την τοποθέτησή της.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω